Airplay ilman internetyhteyttä

Edellisessä artikkelissamme tutustuimme reppureissaajalle sopivaan AppleTV:n VGA-sovittimeen. AppleTV, Airplay ja iPad vaativat yhdessä toimiakseen WLAN-yhteydet. Joissain tilanteissa esityksiä on hyvä pystyä näyttämään langattomasti paikoissa, joissa ei ole tarjolla avointa langatonta verkkoa tai ylipäätään verkkoyhteyksiä. Tällaisissa tilanteissa olemme käyttäneet hyväksi Applen Airport Express -tukiasemaa.

Airport Express on näppärän kokoinen paketti. Oman verkon pystytykseen tarvitaan vain sähkörasia, johon Airport Express -tukiaseman saa kiinni. Tukiasema muodostaa oman langattoman lähiverkon, johon AppleTV osaa liittyä, samaa lähiverkkoa voivat käyttää myös iPadit. Kaikki samassa langattomassa verkossa olevat laitteet voivat tämän jälkeen käyttää AppleTV:tä esitykseen.

JAMKin tietohallinnossa on henkilökunnan lainattavissa tarpeista riippuen eri tavoin konfiguroituja liikuteltavia tukiasemia. Esimerkiksi, jos messuilla tai hotellissa on tarjolla vain kiinteä internet-yhteys, tällaisen liikuteltavan tukiaseman kanssa on helppo pystyttää väliaikainen WLAN-verkko, johon kaikki JAMKin laitteet osaavat automaattisesti liittyä. Tukiasema toimii kaikkien WLAN-verkkoa käyttävien laitteiden kanssa eli myös muillakin kuin iPadeilla.