Sosiaalisen median sovellukset

Erilaisia sosiaalisen median sovelluksia löytyy iPadille lukemattomasti. Monelle sosiaalisen median palvelulle on tarjolla useampi ohjelma ja näiden vertailu on aika hankalaa ilman ohjelman lataamista laitteelle. Esittelemme meidän mielestämme parhaat sovellukset kuhunkin sosiaalisen median palveluun:

Blogin kirjoittaminen: Blogger+

Blogger+ on monipuolinen ja helppokäyttöinen sovellus blogia tai useampia blogeja kirjoittavalle. Sen avulla voi päivittää yleisimpien blogipalveluiden blogeja ja se mahdollistaa mm. kuvien lisäämisen ja muokkaamisen. Blogger+ on maksullinen sovellus ja löytyy App Storesta.

 

Myös Blogsy-sovelluksella voi päivittää eri blogialustoja. Eri blogipalveluita varten on omat sovelluksensa, mm. WordPress– ja Posterous-palveluita voi käyttää niiden omilla mobiilisovelluksilla. Blogien hallinta ja päivittäminen onnistuu toki myös www-selaimella, esimerkiksi Safarilla.

Twitter: Twitterrific

Tweettamiseen on tarjolla paljon sovelluksia. Suosikkimme näistä on ilmainen Twitterrific. Tämä ohjelma on yksinkertainen, selkeä ja käyttövarma.

Facebook: Facebook

Myös Facebookin käyttöä varten App Storesta löytyy useampia sovelluksia. Peruskäytössä kätevä ja nopea on Facebook-sovellus, joka on ilmainen. Facebook-sivujen hallinnoiminen ja asetusten säätäminen onnistuvat paremmin www-selaimella (esim. Safarilla). PhotoLoader HD for Facebook -sovelluksella on mahdollista lähettää kuvia Facebookiin parempilaatuisina kuin Facebookin omalla sovelluksella. Tämän sovelluksen Lite-versio on ilmainen, laajempi versio on maksullinen.

RSS-syötteiden lukeminen: Pulse ja Flipboard

Kaksi omaa suosikkiani blogien ja www-sivujen seuraamiseen ovat Pulse ja Flipboard.  Kummatkin näistä sovelluksista ovat ilmaisia, visuaalisesti miellyttäviä ja helppokäyttöisiä. Pulsen ideana on, että valitut syötteet tulevat kuvanauhana näytölle ja kuvaa klikkaamalla sivu avautuu.  Flipboard on tyyliltään taitettu lehti, jonka ikkunoihin lisätään seurattavia blogeja, julkaisuja ja muita sosiaalisen median palveluita kuten esimerkiksi Facebook tai Twitter.