Suojaa selustasi

Koska iPad on täysin kannettavaan tietokoneeseen verrattavissa oleva työkalu, jossa voi olla hyvinkin arkaluonteista tietoa, esimerkiksi salaisia dokumentteja, pääsy sähköpostiin tai muihin yrityksen tietojärjestelmiin, suosittelemme suojaamaan iPadin muutamalla yksinkertaisella konstilla. iPadissa on valmiina tarvittavat suojaukset ja etähallinta, jolla kadonneen laitteen voi paikallistaa ja tyhjätä. Erillisiä ohjelmia tai etähallintajärjestelmiä ei siis tarvitse hankkia.

Salasanasuojaus

Automaattilukitus asetetaan päälle asetuksista: Settings -> General -> Auto-Lock. Näyttö voidaan asettaa lukittumaan automaattisesti tietyn ajan jälkeen, valittavina ovat ajat 2, 5, 10 ja 15 minuuttia. Jos iPadissa on käytössä Smart Cover, näyttö voidaan asettaa lukkiutumaan välittömästi, kun näytönsuoja suljetaan. Käyttäjä voi lukita näytön välittömästi myös painamalla iPadin yläreunasta löytyvää lukituspainiketta.

Automaattilukituksen lisäksi on kytkettävä päälle salasanasuojaus. iPad voidaan suojata joko 4 numeroisella koodilla (Simple Passcode) tai pidemmällä perinteisellä salasanalla. Salasanasuojaus laitetaan päälle asetuksista: Settings -> General -> Passcode Lock.

Salasana voidaan asettaa vaadittavaksi heti näytön lukkiuduttua tai tietyn ajan kuluttua. iPad voidaan myös tyhjentää automaattisesti, jos salasana syötetään 10 kertaa peräkkäin väärin. Tyhjennetty laite voidaan palauttaa takaisin toimintaan iTunes tai iCloud -varmuuskopiosta eli peli ei ole lopullisesti menetetty, vaikka käyttäjä itse syöttäisikin salasanansa väärin.

Etätyhjennys

Jos iPad katoaa tai se varastetaan niin laite on mahdollista paikallistaa ja myös tyhjentää etänä. Applen iCloud pitää sisällään Find My iPhone -palvelun, jonka avulla voi kadonneen iPadin tai iPhonen paikallistaa. iPadissa Find My iPad -toiminto asetetaan päälle Settings -> iCloud -valikossa.

Jos iPad katoaa, laitteen voi paikallistaa kirjautumalla millä tahansa tietokoneella icloud.com -osoitteeseen omalla iCloud-tunnuksella. AppStoresta löytyy myös oma Find My iPhone -sovellus, jolla voidaan tehdä samat toimenpiteet.

Find My iPhone -palvelun vasemmassa laidassa näkyvät kaikki tunnukseen liitetyt i-laitteet. Valittu laite näkyy kartalla ja laitteeseen on mahdollista lähettää äänimerkki tai tekstiviesti. Laite voidaan myös lukita tai tyhjentää etänä.

Jos laite on kadotessaan sammutettuna tai siihen ei jostain muusta syystä johtuen saada yhteyttä, edellä mainitut toimenpiteet on mahdollista ajastaa tapahtumaan heti, kun laite käynnistetään ja se ilmestyy verkkoon. Laitteen löytymisestä voidaan lähettää ilmoitus myös sähköpostilla.

Varmuuskopiointi

iPadin katoamisen tai hajoamisen varalta laitetta on syytä varmuuskopioida säännöllisesti. iPadin voi kytkeä kaapelilla tietokoneeseen ja varmistukseen voi käyttää iTunes-ohjelmaa. Vaihtoehtoisesti varmistuksen voi automatisoida iCloud-palvelun avulla. Automaattinen iCloud-varmuuskopiointi voidaan laittaa päälle asetuksista: Settings -> iCloud -> Storage & Backup. Tällöin iPad tekee automaattisesti varmistukset. Huomaa, että iPad pitää olla kiinni laturissa, WLAN-verkossa ja näytön lukittuna! Varmistukset syntyvät siis helpoiten, kun laite on esimerkiksi yön yli latautumassa. Back Up Now -painikkeella on mahdollista ottaa varmistus iCloud-palveluun välittömästi.

Sekä iTunes että iCloud -varmistuksista tyhjennetty laite voidaan ottaa käyttöön muutamassa minuutissa kuten uusi iPadikin.