Videoeditointi iPadilla

iPad 2 ja uusi iPad sisältävät kameran, jolla voi kuvata videoita. iPad 2:n kamera kykenee 720p tarkkuuden HD-kuvaukseen ja uuden iPadin kameralla voi kuvata 1080p HD-tarkkuudella. Uudessa iPadissa on myös kuvanvakain.

Sisäisen kameran lisäksi iPadiin voi tuoda videota Camera Connection Kitin avulla lähes mistä tahansa muusta kamerasta. Tuettuja videoformaatteja ovat:

 • H.264 (.m4v, .mp4, .mov)
 • MPEG-4 (.m4v, .mp4, .mov)
 • Motion JPEG (.avi)

Tarkemmat tiedot tuetuista videoformaateista löytyvät Applen sivuilta: iPad, iPad2 ja uusi iPad

Videon leikkaaminen onnistuu iPadin kamerasovelluksella eli erillistä sovellusta ei tarvitse perusleikkausta varten hankkia. Kamerasovelluksen vasemmasta alakulmasta voi avata käsiteltäväksi kamerarullasta löytyviä iPadilla kuvattuja tai muista kameroista iPadiin tuotuja videoita.

Näytön yläreunassa on videon aikajana ja videoklippiä voi lyhentää molemmista päistä siirtämällä keltaista palkkia sormella. Kamerasovelluksella voi siis ”trimmata” videon alkua ja loppua.

Kun video on halutun pituinen, niin leikatun videon voi tallentaa vanhan päälle tai uutena videoklippinä kamerarullaan painamalla oikeasta yläkulmasta löytyvää Trim-painiketta.

Monipuolisempaa videoleikkausta kaipaavien kannattaa tutustua App Storen tarjontaan, esimerkiksi Applen oma maksullinen iMovie on kokeilemisen arvoinen ohjelma. Se mahdollistaa muun muassa monipuolisemman leikkauksen, tekstin lisäämisen videoihin ja ääniraitojen muokkauksen.

Muita työpajassa esille tulleita videonkäsittelyohjelmia, tarkemmat kuvaukset löytyvät App Storesta:

 •  Avid Studio
 • Intro Designer for iMovie
 • Extras for iMovie
 • Video Editor for FREE

4 kommenttia

 1. Kännykässäni on modeemi ominaisuus toimiiko se tämän liitännän kautta?

  • Tarkoitat varmaankin tuota USB-sovitinta ? Sen avulla toimivat sellaiset USB-laitteet mihin iPadin puolelta löytyy sovelluksesta tuki. Sitä en osaa sanoa onko App Storessa tuollaista sovellusta tarjolla mikä osaisi USB-liitännän kautta modemia käyttää.

 2. Olen pidellyd iPad2:ta väärin päin videoidessani. Niinpä siirrettyäni videot koneelle kaikki on ylösalaisin. Onkohan olemassa jotain keinoa kääntää videota 180 astetta ilman kuvanlaadun heikkenemistä…?

  • Esimerkiksi Quicktime Playerillä onnistuu kääntely helposti. Koneella vain QT Playerillä video auki ja toimintovalikosta voi suoraan valita pyöritystä vasemmalle, oikealle, peilikuvaa, yms. ilman että laatu kärsii.