Uusi Airport Express ja AppleTV

Viime keväänä esittelimme ratkaisua Airplayn käyttöön ilman verkkoyhteyttä. Applen tukiasemapäivitysten johdosta päivitimme myös omaa esitysvälineistöämme.

Uusi Airport Express –tukiasema on ulkoisesti saman näköinen kuin AppleTV. Musta ja valkoinen purkki istuvat nätisti päällekäin. AppleTV on kytketty suoraan Airport Expressin LAN-porttiin. AppleTV ei siis tässä tapauksessa ole kytketty langattomasti verkkoon, vaan suoraan kaapelilla tukiasemaan. Airport Expressin WAN-porttiin voidaan kytkeä mahdollisesti käytettävissä oleva internetyhteys mutta ilman internetyhteyksiäkin voidaan Airplay toimintoa käyttää. Airport jakaa verkko-osoitteet niin langattomille laitteille kuin LAN-portissakin olevalle AppleTV:lle.

Airport Express tarjoaa langattoman verkon 802.11a/b/g/n standardin laitteille eli esitystilanteessa voidaan yleisöllekin tarjota nopea langaton verkko eri päätelaitteille.

Käyttöönotto on nopeaa, sähköt laitteisiin ja AppleTV kiinni esityslaitteeseen joko HDMI-kaapelilla tai VGA-sovitinta käyttäen.