Ministi

iPad miniSain joulukuun puolivälissä käyttööni iPad minin. Tätä ennen käytössäni on ollut iPad I, iPad II ja iPad Retina-näytöllä. Pari viikkoa olen käyttänyt vieretysten Retina-iPadiani ja mini-iPadia ominaisuuksia vertaillen. Nyt on aika tehdä päätös ja luovuttaa toinen kollegalle. Eikä tarvitse kahta kertaa miettiä – otan ilman muuta minin.

Miksi mini?

  • Kiva koko. Voin siirtyä jälleen käyttämään pienempiä käsilaukkujani, sillä näppärän kokoinen iPad mini sujahtaa suojakuorineen suht’ pieneen veskaan. Muutenkin kätevämpi käsitellä ja mukavampi kädessä.
  • Toimii kuten isompi iPad. Ajattelin alkuun, että ominaisuudet, joiden vuoksi käytän iPadia enkä iPhonea, ovat heikommat minissä. Näin ei kuitenkaan ole, sillä esim. kuvankäsittely sujuu aivan yhtä hyvin minillä ja kirjoittaminen padin näytön näppäimistöllä on yhtä hankalaa kuin isommallakin.
  • Hinta on kohtuullinen. Työnantajani maksoi tämän laitteen, mutta näillä hinnoilla ostaisin oman, jos joutuisin työsuhdeministä luopumaan.
  • Näyttö on tarkka. Ihastuin edellisessä vaihdoksessa Retina-näyttöön ja mietin ennen miniä, että tuntuukohan paluu tavisnäyttöön pahalta. En ole kaivannut Retinaa, ilmeisesti mitä pienempi koko, sitä vähemmän Retinasta on iloa.

Jos vaihdat miniin, huomioi, että minissä lisälaitteiden ja laturin liitäntä on erilainen (Lightning) kuin vanhoissa iPadeissa. Vanhojen lisälaitteiden käyttämiseen minissä tarvitset adapterin.

2 kommenttia

  1. Täällä toinen miniin ihastunut ope. Ostin oman iPad minin ja vertailin sitä iPad 2:een, joita meillä on ollut koulussaa pikkuoppilaiden käytössä. Tämän minin keveys ja kameran laatu ovat mielestäni parhaat ominaisuudet. Koulussa annoin oman minini 2. luokkalaisille kokeiltavaksi. Hekin ihastuivat pieniin käsiin sopivaan laitteeseen.

  2. Tämän blogin jälkeen menin ja ostin 2.1.2013 elämäni ekan iPadin ja heti minin sekä siihen hienot punaiset kuoret. Samalla luovuin 18vuoden kalenteristani. Hyvin toimii. Koko on aivan loistava. Muistiipanot toimii. Opettajan työssä amk:ssa mitä oivin.