Mobiiliblogausta

Viime kevään työpajoissa kävimme pikaisesti läpi Blogger+ -sovelluksen. Blogger+ oli tuolloin mielestämme paras mobiiliblogaussovellus.

Itsekin kirjoittelin kyseisellä sovelluksella toistasataa blogikirjoitusta. Viime kesänä Blogger+ -sovelluksen kehitys pysähtyi

omistajavaihdoksesta johtuen ja nykyään Blogger+ -sovellus ei ole uusille käyttäjille App Storessa saatavilla.

Olin jo aikaisemmin tutustunut Blogsy-nimiseen sovellukseen, mutta tuolloin sovelluksessa oli erinäisiä puutteita ja käyttö oli huomattavasti kankeampaa verrattuna Blogger+:iin. Joulunpyhinä asensin Blogsyn takaisin iPadiin ja totesin, että reilussa vuodessa oli tapahtunut hurjasti kehitystä.

Blogsy tukee useimpia maailmalla toimivia blogipalveluita. Myös omia blogipalveluita voi käyttää, esim. JAMK:n WordPress-alustalle julkaisu onnistuu ilman ongelmia. Integraatiot suosituimpiin kuva- ja videopalveluihin löytyvät valmiina, mukana on mm. Picasa, Flickr, Instagram, Facebook, YouTube ja Vimeo. Kuvia ja videoita voi tuoda myös suoraan omasta iPadistä ja PhotoStreamista. Blogsy sisältää myös erinomaiset opetusvideot ohjelman eri toiminnoista.

Tekstin ja kuvien muokkaus on monipuolista ja jos valmiit toiminnot eivät riitä, julkaistavaa tekstiä voi editoida myös kooditasolla.

Olen käytellyt sovellusta nyt kuukauden päivät ja näyttäisi siltä, että Blogsy on tällä hetkellä ylivoimaisesti monipuolisin blogisovellus iPadille. Uskallan suositella kaikille työn tai harrastusten puitteissa blogaajille.

Mobiiliblogaus vapauttaa kirjoittamaan blogia missä ja milloin tahansa, suosittelen kokeilemaan!

Blogsy löytyy App Storesta

Blogsyn kotisivu löytyy osoitteesta blogsyapp.com