DiskAid

Uudempien iOS-versioiden myötä tarve kytkeä iPad tietokoneeseen on vähentynyt huomattavasti. Kaikki perustoiminnot onnistuvat iCloud-pilvipalvelun avulla. Joskus saattaa kuitenkin olla tarpeen siirtää tiedostoja suoraan tietokoneen ja iPadin välillä ja iTunes ei välttämättä kaikkien tarpeisiin taivu. Tällöin avuksi tulee DiskAid.

DiskAid löytyy sekä Mac- että Windows-alustoille. DiskAid mahdollistaa muun muassa seuraavat toiminnot helposti ja joissain tilanteissa joustavammin kuin iTunes:

  • tiedostojen siirto suoraan iPad/iPhone sovelluksiin ja sovelluksista pois
  • musiikki- ja videotiedostojen siirtäminen ilman iTunes kytkentää
  • tekstiviestien, muistioiden, yhteystietojen ja kaiken muun iPadissa olevan datan selaaminen ja kopiointi tietokoneelle
  • valokuvien siirtäminen
  • suora pääsy tietokoneelta iPadin/iPhonen tiedostojärjestelmään

DiskAid on maksullinen sovellus, mutta Jyväskylän ammattikorkeakoulun henkilökunnalle ja opiskelijoille on tarjolla ilmainen oppilaitoslisenssi. Lisenssin saa käyttöön täyttämällä omat tietonsa rekisteröintisivulle.