iOS 8 nopeammaksi

Yllätykseksemme huomasimme, että blogissamme vieraillaan yhä noin sata kertaa päivässä, vaikkemme ole liki kahteen vuoteen tuottaneet uutta sisältöä. Katseluitakin on kertynyt yli 130 000! Tästä ilahtuneina ja innostuneina päätimme elvyttää blogimme. Parissa vuodessa on ehtinyt tapahtua monenlaista iPad-rintamalla, joten meillä on taas aihetta kirjoittaa. Uuden alun kunniaksi päivitimme myös blogin ulkoasun.

iOS 8 julkaistiin syyskuussa 2014 ja kuten odotettua, se osoittautui hitaaksi vanhemmissa laitteissa. Itsekin tuskailin vanhan iPad 3:n kanssa muutaman päivän. Meinasin laittaa laitteen jo kiertoon, mutta lopulta päädyin pieneen asetusten virittelyyn. Virittely kantoi hedelmää ja toistaiseksi 2012 hankittu iPad 3 toimii edelleen päivittäisessä käytössä, iPad Pro:ta odotellessa ;).

Tätä kirjoitellessa iOS 8 on päivittynyt jo 8.1.2 versioon ja päivitysten myötä myös nopeus on hieman parantunut. Päivityksistä huolimatta olen päätynyt seuraaviin asetuksiin iPad3:ssa ja sitä vanhemmissa laitteissa, missä ajan iOS 8 -käyttöjärjestelmää. Uusissa laitteissa kaikki ominaisuudet voivat olla päällä eikä niiden sammuttamisesta synny oleellista hyötyä.

Reduce Motion

iOS 8:n käyttöliipad15_nelioittymän animaatiot, liikkeet ja efektit syövät tehoja vanhoissa laitteissa ja käyttöliittymä muuttuu kertaluokkaa säpäkämmäksi pienellä asetusmuutoksella.

Settings -> General -> Accessibility -> Reduce Motion (On)
Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Vähennä liikettä (Päällä)

Reduce Transparency

Läpinäkyvyys efektit ovat hienon näköisiä mutta syövät tehoja. Läpinäkyvyyttä voi vähentää seuraavalla asetuksella.

Settings -> General -> Accessibility -> Increase Contrast ->Reduce Transparency (On)
Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Lisää kontrastia -> Vähenna läpinäkyvyyttä (Päällä)

Spotlight Search

Jos ei koe tarvetta iOS:n sisäiselle hakukoneelle, niin kannattaa sammuttaa Spotlight Search. Tätä voi tarpeen mukaan viilata myös haettavien kohteiden mukaan mutta itse olen päätynyt sammuttamaan hakukoneen iPadissa kokonaan.

Settings -> General -> Spotlight Search (halutuista kohteista täppä pois päältä)
Asetukset -> Yleiset -> Spotlight-haku (halutuista kohteista täppä pois päältä)

Background App Refresh

Automaattinen ohjelmien sisällön päivittyminen taustalla syö myös hieman tehoja. Omassa iPadissa olen poistanut automaattisen päivityksen kaikista sovelluksista.

Settings -> General -> Background App Refresh (sovelluskohtaisesti säädettävissä)
Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmien päivitys taustalla (sovelluskohtaisesti säädettävissä)