Snapseed ja Diptic

Kevättalvella 2012  kirjoittelin iPadista kuvaajan kaverina. iPad kulkee edelleen kameralaukussa, mutta ohjelmistopuolella on tapahtunut muutoksia, samoin työnkulussa.

Diptic esimerkki
Diptic esimerkki

Diptic on pitänyt edelleen pintansa – tämä on yksinkertaisesti paras ohjelma kuvakollaasien tekemiseen. Ohjelma on nopea käyttää, valmiita pohjia löytyy joka lähtöön ja valmiit kuvat voi joko tallentaa tai jakaa suoraan sosiaaliseen mediaan tai muihin kuvapalveluihin.

Snapseed on on korvannut kaikki aiemmin käyttämäni kuvankäsittelysovellukset niin iPadissa kuin iPhonessa. Ohjelmalla hoituu todella näppärästi peruskuvankäsittely ja mukana on säätöjä sekä asetuksia joka lähtöön. Käyttöliittymä on helppo, nopea ja hauska – sormilla ohjailua parhaimmillaan. Omia suosikkeja on HDR Scape, Drama, Black & White ja Details -toiminnot. Snapseedillä saa nopeasti muokattua kuvasta kuin kuvasta entistäkin paremman ja näyttävämmän.

IMG_0138Työnkulku on vuosien varrella muuttunut. Nykyään en käytännössä tee RAW-kuville mitään iPadilla ellei ole aivan pakko. Kuvien käsittely on nopeampaa ja mukavampaa toimistolla siihen tarkoitetulla työasemalla. Päivittäiseen kuvaukseen olen tuunannut kameroiden JPEG-asetukset sellaisiksi, että 99 % tapauksista saan suoraan kamerasta käyttökelpoisen kuvan. Snapseed-käsittelyn jälkeen lopputulos on monesti parempi kuin hitaan RAW-kuvan käsinsäädön jäljiltä. RAW:lle on paikkansa, mutta tämä metodi toimii yksittäisten kuvien kanssa kuin junan vessa ja nopeus on tässä iPadin valttikortti.