Dokumentit hallintaan iPadilla

iPadin vakiotyökalujen lisäksi moni saattaa kaivata perinteisempää tiedostonhallintaa ja mahdollisuutta siirrellä dokumentteja, kuvia ja muita tiedostoja eri laitteiden tai pilvipalveluiden välillä. Usein myös paikallinen kopio tärkeistä dokumenteista voi olla se viimeinen oljenkorsi kohteessa, jossa  ei ole internetyhteydet käytettävissä. Ohessa pari omaa suosikkia, yksi maksullinen ja yksi ilmainen.

GoodReader

GoodReader on ”Sveitsin armeijan linkkuveitsi” tiedostojenkäsittelyssä. GoodReaderiin voi siirtää dokumentteja useista eri lähteistä: USB, WiFi, Web downloads, ftp/sftp palvelimet, useimmat pilvipalvelut, sähköpostiliitteet. Ohjelmasta löytyy tuki useimmille tiedostoformaateille ja tiedostoja voi hallita perinteisellä kansiorakenteella. Lisäksi kaikista GoodReaderiin tallennetuista dokumenteista pysyy jatkuvasti varmuuskopiot automaattisen iCloud tai iTunes -varmistuksen avulla.

Omassa käytössäni GoodReader kuljettaa mukana ohjekirjat, muistiinpanot ja lukuisat muut dokumentit. Tärkeimmät dokumentit ovat lisäksi käytettävissä iCloud-pilven kautta kaikissa iOS-laitteissani. Jos iPad jää kotiin, niin iPhone löytyy yleensä taskusta.

Aikaisemman versio 3:n päivitin hiljattain nelosversioon, kun kaipasin mahdollisuutta päästä kiinni iCloud Drive -palvelussa oleviin tiedostoihin. Versiovaihdos onnistuu kätevästi GoodReaderin omilla työkaluilla ja ohjelma osaa automaattisesti siirtää aikaisemmasta versiosta dokumentit ja tiedostot uuteen versioon. Nelosversio on lisäksi universal app eli sama sovellus toimii niin iPadissa kuin iPhonessakin.

Documents 5

Documents 5 on uusi tuttavuus. Etsin helppokäyttöistä ohjelmaa iCloud Driven -käyttöön ja mahdollisuutta päästä kaikkiin iCloud Drivella oleviin tiedostoihini käsiksi yhdestä sovelluksesta. Ohjelmalla pääsee iCloud Driven lisäksi kaikkiin muihinkin pilvipalveluihin ja mikä parasta tämä kaikki on ilmaista! Suosittelen kokeilemaan, jos on tarvetta päästä iPadilla kiinni pilvipalveluissa oleviin dokumentteihin.

Documents 5 tuntee useimmat tiedostoformaatit GoodReaderin tapaan ja iPadiin tallennettuja dokumentteja ja tiedostoja voi hallita perinteisellä kansiorakenteella.