iPadin toimisto-ohjelmat

 

toimistoiPadin toimisto-ohjelmia käsittelimme jo vuosia sitten iPad-työpajoissamme. Tuolloin käytössä oli Applen Pages tekstinkäsittelyyn, Numbers taulukkolaskentaan ja Keynote esitysten tekoon. Samaiset ohjelmat ovat edelleen saatavilla, lisäksi tarjontaan on tullut Microsoft Office -tuotteet: Word, PowerPoint ja Excel.

Pages, Numbers ja Keynote

Applen Pages, Numbers ja Keynote ovat ilmaisia 1.9.2013 jälkeen käyttöönotetuissa/aktivoiduissa laitteissa. Vanhemmille laitteille sovellukset ovat maksullisia. Luodut dokumentit ovat käytettävissä Applen iCloud pilvipalvelun kautta kaikissa iOS- ja Mac OS X-laitteissa Pages, Numbers ja Keynote ohjelmistoja käytettäessä. Lisäksi iCloud.com:sta löytyy selainpohjaiset versiot sovelluksista, joilla voi editoida samoja dokumentteja missä ja millä laitteella tahansa.

Word, Excel ja Powerpoint

Microsoftin Word, Excel ja PowerPoint vaativat toimiakseen voimassa olevan Office 365 -sopimuksen. Microsoft-tuotteet ovat käytettävissä JAMKin opiskelijoilla ja henkilökunnalla ilmaiseksi. Sovellusta käyttöönottaessasi kirjaudu omilla tunnuksillasi, jotta voimassa oleva sopimus aktivoituu. Tunnukset annetaan seuraavassa muodossa, opiskelijat: opiskelijanumero@student.jamk.fi ja henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi

Dokumentit voi tallentaa Microsoftin One Drive -palveluun, Sharepointiin, paikallisesti iPadiin tai Dropbox-palveluun. One Driveen tallennetut dokumentit ovat käytettävissä selaimella Office 365 -palvelun kautta tai laitteella, jossa on One Drive client käytettävissä. JAMKin Office 365 -palveluun pääset kirjautumaan osoitteessa http://office365.jamk.fi.