Mari & Kimmo

Mari Varonen

Olen Mari ja toimin verkkopedagogiikan suunnittelijana JAMKin koulutuksen kehittämispalveluissa. Verkkopedan kanssa olen touhunnut 2000-luvun alusta, ensin Mikkelin AMKissa ja sitten Jyväskylässä.

Taustaltani olen taidehistorioitsija ja kulttuuriaineiden opettaja, joten näkökulmani opetusteknologiaan on hieman erilainen kuin Kimmolla. Henkilöstökoulutusten lisäksi hallinnoin oppimisympäristöämme, koordinoin erilaisia opetusteknologisia kuvioita, seuraan alan kehitystä ja yritän viedä sitä ruohonjuuritasolle omassa organisaatiossa sekä olen mukana kansallisessa verkkopedagogiikan kehittämistyössä. Opetan myös verkossa tutkinto- ja täydennyskoulutuksen puolella aina, kun mahdollisuuksia oman työn ohella ilmaantuu.

Ensikosketukseni iPadiin mullisti mobiilikäyttöni täysin. Tätä ennen en ollut juuri innostunut kännykkä- tms. sovelluksista, koska kehnolla puhelimellani ei verkossa surffailtu. Tabletin avulla älysin näiden laitteiden mahdollisuudet ja saatuani käyttööni myös iPhonen, addiktoiduin lopullisesti mobiiliteknologiaan. Käytän älypuhelinta ja tablettia nykyisin hyvin paljon, niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Tuntuu, että näistä välineistä on tullut osa minua, yksi ruumiinosa tai ainakin käden jatke :).

Osallistun aktiivisesti opetusteknologian alan tapahtumiin niin Suomessa kuin kansainvälisillä kentillä, joten tule juttusille, jos tunnistat! Minut tavoittaa myös sähköpostitse osoitteesta etunimi.sukunimi@jamk.fi

 

Kimmo Hämäläinen

Olen Kimmo ja toimin järjestelmäsuunnittelijana JAMKin tietohallinnossa. Talossa olen ollut vuodesta 1996 lähtien. Päätyösarkaa on alusta saakka ollut tietoverkot ja kaikki niihin liittyvät tekniset laitteet kaapeloinneista lähtien ja palvelinpuolella hoidan UNIX/Linux järjestelmien halaamisen. Edellä mainittujen lisäksi katselen myös  hieman JAMKin Macintosh kuvioiden perään. Pääsääntöisesti siis nörttihommia ja kellarissa muiden katseista poissa istuskelua ;).

Applen tuotteet ovat tuttuja jo Apple II sarjan laitteista lähtien ja lähes kaikkia on tullut vuosien varrella enempi vähempi käytettyä. Myös iOS laitteita on taskussa kulkenut heti alusta saakka ja ensimmäisen iPadinkin uitin Ranskasta Suomeen heti, kun niitä tuli Euroopan puolella tarjolle kesällä 2010. iPad korvasikin välittömästi perinteisen läppärin ja nykyään iPad kulkee mukana lähes kaikkialla niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteesta etunimi.sukunimi@jamk.fi