JAMKO ‑ Alumnin Avautuminen

JAMKOn Ex-PJ avautuu!

14 päivää eduskuntavaaleihin…

Kyllä. Aion taas kirjoittaa politiikkaa.

Se on vähän niinkuin viran puolesta pakko, sillä kuten otsikkokin sanoo on vaaleihin enää 14 päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että JAMKOlla ja JYYllä on enää 14 päivää aikaa vakuuttaa kaikki Jyväskylän korkeakouluopiskelijat siitä, että on kriittisen tärkeää vaikuttaa yhteiskuntaan äänestämällä.

Ensiksi pari faktaa:

1) JAMKOlla ja JYYllä on Facebookissa vaaliryhmä Opiskelija, Äänestä! JAMKOn ja JYYn vaaliteemat!, jossa tänä päivänä kello 18:56 on tasan 65 jäsentä.

65 opiskelijaa yli 20 000 korkeakouluopiskelijasta Jyväskylässä!

Kyseinen ryhmä on avattu useita viikkoja sitten.

Kutsu ryhmään on lähetetty sadoille ja taas sadoille opiskelijoille.

2) Ensiviikolla eli viikolla 14 alkaa JAMKOn ja JYYn vaalivaikuttamisen intensiivivaihe.

Tulemme konkreettisesti opiskelijoiden kasvoille vaaliasian kanssa:

Keskiviikkona 6.4.2011 järjestetään ”Se virallinen vaalipaneeli – JYYn ja JAMKOn vaalipaneeli” kello 12.00-16.00 yliopiston kirjaston Café Librissä. Paneeli on opiskelijatyyliin suorapuheinen ja räväkkä: poliittinen jargon lentää roskakoriin ja Politiikan Hevonpaskabingoa pelataan koko paneelin ajan.

Tästä pääset kyseisen paneelin Facebook-eventtiin.

Torstaina 7.4.2011 avautuu JAMKOn Vaalikahvila. Rajakadun Pääkampuksen JAMKOn Kahvila muuntuu vaalien alla opiskelijoiden vaalikahvilaksi ja kello 10.30-14.00 kahvilassa keskustellaan vaaleista, opiskelijoiden tavoitteista ja vaikuttamismahdollisuuksista. Kehotan vilpittömästi kaikkia käväisemään kahvilla ja puhumaan politiikkaa.

Maanantaina 11.4.2011 samaisessa JAMKOn vaalikahvilassa ja JYYn vaalikahvilateltassa Yliopiston pääkampuksen takana on mahdollisuus tavata opiskelijamyönteisiä eduskuntavaaliehdokkaita. Jos kyseiset, paikalle erikseen kutsutut, ehdokkaat vaivautuvat paikalle…

Lauantaina 16.4.2011 JAMKO ja JYY jalkautuvat Jyväskylän kauppakadulle puoluetelttojen sekaan oman telttansa kanssa. Teltassa jaetaan leipää kansalle muistutuksena siitä, että myös opiskelijat ansaitsevat oman leipänsä (lue: opintotuki) ja käynnissä on Politiikan Open Mic sessiot niille ehdokkaille, jotka ovat sitoutuneet opiskelijajärjestöjen tavoitteisiin.

Kaiken tämän lisäksi tulemme kiertämään JAMKin kampuksia, puolueiden vaalitelttoja keskustassa ja kontaktoimaan henkilökohtaisesti tärkeitä eduskuntavaaliehdokkaita.

Kehotan kaikkia tahoja tutustumaan opiskelijajärjestöjen vaalitavoitteisiin, JAMKOn ja JYYn paikallisiin tavoitteisiin ja osallistumaan toimintaan, haastamaan eduskuntavaaliehdokkaita ja tutustumaan vaalikoneiden kautta tai edellämainituissa osoitteissa oleviin faktoihin ehdokkaista.

Kaikkein tärkeintä on vaikuttaa äänestämällä.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ke 6.4.2011 ja päättyy 12.4.2011. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 17.4.2011.

Opiskelija äänestä!

Olen puhunut.