JAMKOn matkassa

Opiskelijakuntatoimintaa nyt jo entisen opiskelijakuntatoimijan silmin

Mediahässäkkää

No nyt sitä on sitten yhden viikon aikana näytty mediassakin ihan reippaasti. Keskiviikkona julkaistiin kannanotto YTHS:ään liittyen, ja Keskisuomalaisen sivuilta aiheesta saattoi lukea perjantaina. Torstaiaamuna samaisesta lehdestä bongasimme artikkelin ”Riitaisa talo” korkeakoulumme musiikkikampukseen liittyen. Asiaa oli tahollamme jo pidemmän aikaa pohdittu, palaveerattu erinäisten tahojen kanssa, selvitelty asioiden todellisuutta ja mietitty että mitä tehdä, opiskelijoiden edunvalvontaa kun työksemme teemme. Sitten vastaus käteemme tuotiin tarjottimella, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. Kannanotto aiheeseen, ja johan alkoi tapahtumaan. Radio Keski-Suomi haastatteli ensin perjantaina aamulla puhelimitse, ja aamupäivästä heti JAMKin hallituksen kokouksen jälkeen seisoimmekin rehtori Jussi Halttusen kanssa YLEn alueuutisia varten tv-kameran edessä. Uutiset näkyy YLE Areenassa vielä 28 päivän ajan (linkki), tsekkaa pois jos perjantai-illansuussa et sattunut päivystämään uutislähetyksiä teeveen ääressä. Kannanotto puolestaan oli luettavissa Keskisuomalaisen mielipideosiossa sunnuntain lehdessä.

Koulun johto otti kannanottomme Musiikkikampuksen työilmapiiristä positiivisella mielellä vastaan. Yhdessä toivommekin asioita selvitettävän nyt asiallisesti, syyttelyllä puolin ja toisin ei päästä puusta pidemmälle. Myös YTHS-asia on lähtenyt liikkeelle mukavasti. SAMOKilta kuulimme, että pilottia aletaan YTHS:n puolella hahmottelemaan jo ensi viikolla, ja jopa peruspalveluministeri Paula Risikko on asian tiimoilta osoittanut aktiivisuutta. SAMOK paiskii pilotin eteen hommia minkä kerkiää, ja me JAMKOssa puolestamme teemme kaikkemme saadaksemme pilotin tänne Jyväskylään.

Vaikka siis koulun käytävillä on jo hiljentynyt opiskelijoiden häivyttyä kesälaitumille, ei JAMKO nuku kesälläkään. Edunvalvonta on edunvalvontaa 24/7, eikä lomia tai vapaita tunneta. Etenkään nyt kun moni asia on tapetilla, ei voida heittää hanskoja tiskiin. Hommia on paiskittava, että syksyllä kaikki on valmista uusien ja vanhojen opiskelijoiden saapuessa.