Kevään sulattelua…saavutettua, tehtyä ja prosessissa

Osuuskuntamme käynnistämisen, järjesteäytymisen ja sisällöllisen kehittämisen puitteissa on tapahtunut paljonkin kevään aikana ja viime blogipäivityksen jälkeen. Ollaan mm. järjestäydytty, kokoonnuttu porukalla, ideoitu toiminta kasvokkain ja verkossa, tutustuttu jäsenet keskenämme ja tehty yrityksen perustamiseen liittyvät asiakirjat (perustamiskirja, säännöt. ,…) ja pidetty järjestäytymiskokous. Ennen Pääsiäisätä  veimme yrityksen perustamiskirjat Maistraattiiin. Nimeksi ehdotimme HyvinMonena osk….

Mutta mutkia matkaan aina tulee, niin myös tässä asiassa. Perustamisilmoituksen käsittely kesti sen luvatun reilun kuukauden ja sieltä tuli sitten kirjekuori ja korjausehdotukset liittyen ehdottamaamme toiminimeen. Toisen yrityksen toiminimi oli kuitenkin lähellä omaamme vaikka  www.ytj.fi -sivustoa selaamalla tätä riskiä ei ollut nimiehdotusta päätettäessä ja se sai myös puollon Maistraatissa ”ei nimiehdotuksessa pitäisi olla mitään estettä” sanottiin. Patentti ja rekisterihallitus oli kuitenkin toista mieltä ja pyysi meitä tekemään korjaustoimenpiteet. Sitä prosessia ollaan käyty pitkin kevättä ja nyt alkaa kalkkiviivat häämöttää ja lopulta saataisiin osuuskunnan toiminta virallisesti laitettua kansiin ja virallisesti vauhtiin. Tämä viive on myös tarkoittanut osuuskunnan markkinoinin, www-sivujen ja yleisesti markkinointimateriaalin viivettä kun ei ole ollut mielekästä teettää materiaaleja ja esitteitä tmsa. kun toiminimi ei ole vielä vahvistunut. Työ menisi pahimmassa tapauksessa osin hukkaan.

Toimintaa meillä on kuitenkin jo alkanut olemaan edellisestä huolimatta perusteilla olevan osuuskunnan nimiin. Muutama laskutus on saatu tehtyä jo näin loppukeväästä osuuskunnalle. Usemapien ideointitapaamisten ja google.docs. työskentelyn myötä meillä ilmaantui kaikkiaan miltei 20 palveluideaa joihin sykki innostus enemmin ja vähemmin. Niistä jäsenistö valitsi yhteisiksi palveluiksi kolme joiden kanssa lähdemme osuuskunnalle luomaan ”kasvoja”, näkyvyyttä ja tuomaan osuuskuntamme ideologiaa esille (se miksi olemme hyvinvointiyksikön osuuskunta tulee toki näkyä toiminnassamme ja palveluissamme). Näiden kolmen palveluaihion lisäksi usealla jäsenellä on omia virityksiä ja intohimon kohteita, joihin osuuskunta oppimis- ja kehittämisympäristönä antaa oivan mahdollisuuden palvelun kehittämistyölle, pilotoinnille, arvioinnille ja tuotteistamiselle ja kuka ties sitten lanseeramiselle? Tämä haastaa meidän osuuskunnan jäseninä ja opettajina uuden mahdollisuuden äärelle ja luomaan ja tarkentamaan pelisääntöjä myös  JAMKin yrittäjyyspolitiikan suuntaan.

Jäseniäkin on tullut kevään aikana muutamia lisää, perustamiskirjassa olevien yhdeksän jäsenen liäksi. Elo-syyskuussa lukuvuoden käynnistyttyä aloitamme uusijäsenhankinnan ja toiminnan markkinoinnin isommalla M:llä. Tavoitteeksi olemme asettaneet, että meillä vuoden lopuksi jäseniä olisi mukana osuuskunnassa 20.

Kevään yhteisen toiminnan puitteissa olemme opetelleet laskutusohjelman käyttöä, avattu pankkitili osuuskunnalle, tehty osuuskunnalle pelisääntöjä, jäsenten esittelyä ja mietitty syksyn aikataulua ja toimintaa sekä pohdittu fyysisiä puitteita toiminnallemme oppilaitoksen puitteissa.

Paljon on saatu aikaan melko lyheyessä ajassa ja hyvä pöhinä ja innostus on ollut mukana tekemisessä ja uuden luomisessa. Jalkatyötä edelleen tarvitaan niin talon sisällä kuin eritoten ulkopuolella. Näkyväksi tekemistä, markkinointia, myyntiä, syntyneitä kauppoja, pettymyksiä, voittoja, oppeja ja koppeja on varmasti jatkossakin luvassa….niistä lisää tässä foorumissa.

ps. Olemme myös ilolla huomanneet, että SAMKissa ja TAMKissa on ollut pöhinää osuuskuntateeman ympärillä ja LIIKKU-hankkeemme puitteissa. Olemme vaihtaneetkin ajatuksia ja ideoita keskenämme ja jatkoyhteisyölle on luotu hyvä puitteet sote-alan AMK-tutkintojen yrittäjyyden edistämisen opinnollistamiseen ja näkyvyyden lisäämiseen.

Nyt odotetaan Suvivirttä ja valmistaudutaan piennelle hengähdystauolle enne uuden uljaan lukuvuoden käynnistymistä. Annetaan taivaan tuhlata värejään ja lämpöään meihin.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*