First day of school in Seinan Gakuin University

So today was the first official day of school. I attended 2 courses from 11am to 3pm.

Courses I had today were “Japanese politics and foreign policy” and Pre-intermediate Japanese.
We had a Russian teacher on politics class and what surprised me was that there will be no final exam. The course consists of teacher’s lectures and then our own presentations on topics related to issues dealing with foreign policy etc.
Pre-intermediate Japanese class totally opened my eyes. I have so much to learn and I definitely need to move down to “Beginning Japanese”. I have basically no knowledge of Kanji’s so this is not a suitable level for me. But at least in “Beginning Japanese” I have a possibility to some recap and learn more vocabulary and kanji’s as well.

School’s campus area is quite big. We have 2 cafeterias, own “supermarket”,  ATM machines, Gym, Chapel and 3 buildings where classrooms are located. We can also use this huge library, in which to enter you need to use your student ID card.
Classrooms are quite simple.
I remember when in Finland, I was complaining all the time how cold it was…well not anymore! Cause in here it’s even colder inside. You need to basically wear your jacket in the classroom!

School’s cafeteria is awesome. There are plastic models for all the dishes and food is cheap. With 3-4 euros you can get pretty decent lunch. Only problem in the beginning is that ordering food is quite tricky If you don’t know how to read the names and pronounce them: D

 

But well…guess what I’m gonna do this evening? STUDY Hiragana and Katakana! 😀

 

 

 

// Tosiaan ihmiset! Tänään oli ensimmäinen virallinen koulupäivä. Koulua oli 11-15. Aloitin kurssin joka käsittelee Japanin politiikkaa ja ulkomaalaispolitiikkaa.  Opettajana toimii venäläinen luennoitsija, joka on asunut useita vuosia Japanissa. Lisäksi aloitin keskitason japaninkurssin…ja tajusin miten vähän oikeasti osaan. Sanoin suoraan opettajalle, että mut voi tiputtaa sinne aloittelevaan japaniin saman tien!
Tosiaan tää Seinan Gakuin yliopisto on yksityinen koulu. Meillä on kampuksella 2 isoa ruokalaa, jossa toisessa on 2 kerrosta. Ruoka-annoksista on sellaiset muovipienoismallit 😀
Lisäksi mm. iso kirjasto, johon pääsee sisään vain opiskelijakortilla. Lisäksi jumppasali, jossa voi harrastaa mm. kendoa, lentopalloa ynms. Lisäksi on esim. jousiammuntarata.
Kampuksella on mm. kappeli , oma kauppa ja pankkiautomaatit! Kätevää, eikö?

Yks mielenkiintoinen juttu täällä on, että kouluissa on sisällä hirveän kylmä! Paljon kylmempää kuin siellä Suomessa.

Tämä ilta meneekin sitten täysin opiskellessa! Pakko hieman kerrata ja vääntää ainetta!