Mac ja iOS tietotyöläisen arjessa

Käytännön vinkkejä ja kokemuksia Mac, iPhone ja iPad -laitteiden käytössä.

Skitch

Skitch on näppärä työkalu kuvankaappauksien muokkaamiseen ja lopputuloksen julkaisemiseen esimerkiksi sähköpostilla. Kuvaa ei tarvitse edes tallettaa kiintolevylle; yleensä pelkkä raahaus suoraan toiseen ohjelmaan riittää. Skitch sisältää perustyökalut kuvien muokkaukseen, joten myös kuvien pienennys sekä leikkaus onnistuu ilman erillisiä kuvankäsittelyohjelmia.

Kuvankaappaus: Skitch

Voit myös julkaista kuvat suoraan Skitch.com -palveluun omaan kuvagalleriaasi tai vaikkapa FTP:llä omalle serverillesi.

» Lue lisää: skitch.com

» Katso 3 minuutin mittainen esittelyvideo

2 Comments

Posted 16.4.2010 at 13:21

Näyttää näppärältä.. Etuna Macin sisäänrakennettuun kaappaukseen lienee se, että sitä ei tarvitse tallentaa mihinkään, vai? Minun mielestäni kuitenkin tuo OS X :n sisäänrakennettu kuvankaappaussysteemi on todellä näppärä sekin, kun vertaa Windows-maailmaan 😉

Kirjaprojektissa jouduin käyttämään Windowsissa SnagIT! -ohjelmaa, mutta samanlaisen toiminnallisuuden saan nyt Macissä suoraan näppäinoikoteiden (Vaihto+omppu+4 tai 3 ja välilyönti nelosen kanssa ikkunan kaappaamiseen) avulla ja esimerkiksi nuolien yms. piirtely onnistuu Esikatselu-ohjelmassa..

Hannu Ikonen
Posted 25.10.2010 at 15:20

Tuo kuvan kommentointimahdollisuus näyttää mukavalta. Siis: Skitch käydään lataamassa verkosta, eihän sitä Jamkissa ole valmiina missään?

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*