Matkailua, kulttuuria ja historiaa

Historiaan ja kulttuuriin painottuva matkailu- ja työblogi

Puola ja Szymbark

Eksyttiin tämmöseen vähän erilaiseen puistoon matkalla Gdanskiin. En vielä tänäkään päivänä tiedä, mikä sen pääasiallinen tarkotus oikein on. Tärkein asia siellä tuntu olevan tämä väärinpäin oleva talo, joka todella oli mielenkiintoinen. Ei tarvinnu paljoa mennä eteistä pidemmälle kun alko jo päässä heittämään, ihan kun ei muutenkin jo tarpeeks heittäis. Rohkeasti kuitenkin kurkistin yläkertaankin, mutta en pystyny menemään portaitten yläpäätä pidemmälle. Eläimiäkin siellä oli ja historiaa, keskitysleirijunia, vanhoja asuinhirsimökkejä Kanadasta ja bunkkeri.

Sisään tullessa.

Maailman pisin puinen pöytä. Guinnessin ennätys.

Keittiö vanhassa hirsimökissä.

Puistossa on suuri ja todella kaunis hotelli, jossa pystyy järjestämään konferensseja, koulutuksia, häitä ja kaikenlaisia tapahtumia. Harmillisesti suurin puistossa/alueella sijaitsevista rakennuksista ja nähtävyyksistä oli suljettuna, johtuen ilmeisesti siitä ettei vielä ollu sesonkiaika. Alueella sijaitsee myös seikkailurata, johon pääsee sekä lapset että aikuiset kiipeilemään. Oltais haluttu kiivetä puiseen näköalatorniin, joka on 329 metriä korkea, mutta sekin oli tietenkin suljettu.

Juna vangeille.

Sisäänkäynti bunkkeriin.

Bunkkerin sisältä.

Väärinpäin oleva talo.

Talon sisältä.

Mielenkiintoinen kokemus näin ulkomaalaisen turistin silmin, varsinkin kun en yhtään tienny mihin oltiin menossa ja mitä oli odotettavissa. Mikko (rakas poikaystäväni, yllä olevassa kuvassa) oli vaan löytäny tän paikan internetistä ja ajatteli että käydään, kun kerran oli matkan varrella Gdanskiin. Mukava olis ollu päästä joka rakennukseen, mutta aina ei mene niin kuin elokuvissa.

Vähän ollu hidasta tää mun päivittäminen tänne blogiin, mutta jospa saisin vielä aikaseks jutun vielä Gdanskistakin. Työharjottelusta museolta ei päivityksiä ole nyt ollu, koska siellä ei ole tapahtunut mitään erikoista. Ainoastaan se, että sain kun sainkin 2 viikkoa lisää töitä! Ens viikolla siellä on Toivi Järvisen puutarhajuhlat, joista sitten myöhemmin enemmän lisää kuvien kera.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*