Matkailua, kulttuuria ja historiaa

Historiaan ja kulttuuriin painottuva matkailu- ja työblogi

Kyrö Distillery Company

Moikka pitkästä aikaa!

Vierailimme eilen 11.10. Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimesta Isossakyrössä, Kyrö Distillery Companyn tehtaalla. Kyrö Distillery valmistaa Suomen ainoana alkoholin tekijänä ruisviskiä, joskin tuotanto tässä tuotteessa on vielä alkutekijöissään. Tunnetumpia he ovat tällä hetkellä ginistään, joka todistetusti on maailman parasta. He etenevät brändi edellä, lähinnä suomen alkoholilainsäädännön vuoksi, ja tarkoitus olisi olla maailman tunnetuin tässä kategoriassa jossain vaiheessa. Tunnettavuutta on jo nyt todella paljon ympäri maailmaa.

Kyrö Distillery toimii Isokyrön vanhassa osuusmeijerissä. Rakennus on valmistunut vuonna 1908 ja on aivan upea miljöö alkoholin tislaukselle sekä yritysvierailuille. Hieman laittamista pihapiirissä vielä on, kuten oppaammekin totesi. He ovat ostaneet useita pihapiirissä sijaitsevia rakennuksia ja heillä on suuria visioita myös uusille tuotantorakennuksille sekä varastoille.

Tiloissa toimii myös Kyrön matkailun edistämiskeskus, ravintola ja baari, jossa he valmistavat drinkkejä tuotteistaan. Omaa ravintolaa heillä ei ole, ainakaan vielä, mutta he tilaavat ruoat muilta toimijoilta, jos asiakkaat haluavat nauttia ne heidän tiloissaan.

Upea vanha osuusmeijeri.

Tila ruokailua ja drinkkien nauttimista varten.

Baaritiski.

Viskitislaamosta.

Retki oli todella mielenkiintoinen ja sain tietoa sekä rakennuksen että Isonkyrön historiasta. Uutta tietoa tuli myös Suomen lainsäädännöstä, joka todella jaksaa aina yllättää. Myös se, että Kyrö Distillery tuottaa juomiinsa tulevan ruispirtun Virossa, koska Suomessa ainoa pirtun valmistaja on Altia, ja hekin tekevät pirtunsa ainoastaan ohrasta, eikä heillä ei ainakaan tällä hetkellä ole kiinnostusta eikä resursseja valmistaa tarvittavaa määrää rukiista valmistettua pirtua. Pirtuun tuleva ruis on kuitenkin täysin kotimaista. Myöskin tietyt giniin tulevat mausteet ja yrtit on pakko hankkia ulkomailta, kuten esimerkiksi katajanmarjat, koska sellaisia määriä mitä he tarvitsevat, ei löydy Suomesta.

Reunasta vasemmalta Juuri gin, toisena Napue gin, kolmantena Koskue gin ja neljäntenä Red&Rye likööri.

Kierroksemme jälkeen vuorossa oli ginien maistelu. Sain paljon uutta tietoa miten alkoholia oikeaoppisesti maistellaan ja nautitaan, jotta mahdollisimman paljon tuoksuja tulee esiin. Punainen Red&Rye likööri oli oikein hyvää ja siinä oli raaka-aineina karpaloa ja puolukkaa. Ennen lähtöä oli mahdollisuus nauttia drinkkejä baarista sekä ostaa Kyrö Distillery Companyn tuotteita, kuten laseja, t-paitoja ja käsirasvaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos Pohjanmaan suunnilla liikkuu. He ovat avoinna ryhmille tilauksesta, mutta heillä on myös lauantaisin kierroksia, joihin ei tarvitse varausta etukäteen. Enemmän tietoa löytyy nettisivuilta, jonka linkki löytyy tästä alapuolelta.

IN RYE WE TRUST

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*