Mie oon Mira ja mie oon Lapista

tämmöstä on opiskelu JAMKissa

Vinkkilöisiä pääsykokkeisiin ja opiskelluun… ;)

Heissuliveit Jyväskylästä!

Opiskelija jalakautunu takas ja pitäs taas orientoitua arkielämään. Onneksi tämä blogin kirjotus on pitäny pienen siiman kiinni kouluelämään ni ei ihan rappiolle päässy vajoammaan… 😉 Mutta eilen mie lupasin antaa muutamia vinkkejä tulevaa varten ja enhä mie nyt lupausta petä! Opiskelu on rankkaa, eikä JAMKkiin oo iha helepoi päästä sissää. Yritän kuites kokemuksen, ei kylläkää kovin syvällä, rintaäänellä kertoa juttuja mitä on tullu huomattua vuosien saatossa.

Lähetäämpä liikkeelle niistä pääsykokkeista. Joku voi tietysti sanoa, että meet vaa sinne omana ittenäs ja vastailet rehelliseti mitä mieleen tullee. Totta sitä ny täytyy olla jotaki millä erottua. Hyville hakiessa paras keino erottua on olla poika. Se vaa nyt on semmonen aika vahvasti geeneissä oleva juttu jota ei oo kovin heleppo saavuttaa harjottelemalla tai elämänkokemuksella. Haastattelu kulukee pitkälti ennakkotehtävän mukkaan ja niitä kysymyksiä kannattaa miettiä ajan kanssa etukätteen. Mieti, mitä kaikkea sinun elämässä on tapahtunu, mikä on valmistanu sinua tulevaa alaa varten. Harrastukset, työkokemus, ihmissuhteet ja ihan mitä vai minkä voit perustella edistäneen juuri tämän alan valintaa. Jos haet fysioterapiaan nii ota todellaki liikuntavaatteet matkaa!!! Toimintaterapian ryhmätilanteessa ajattele! Havainnoi ja kuuntele muita ja mieti mitä päästät suustas. Loppu onki vähä niinku persoonasta kiinni. Jos ei natsaa nii mieti mite voit kerätä hyödyllistä kokemusta ens vuotta varten! 🙂

Sitte tullee viesti, että oot saanu opiskelupaikan. Jippiiiii!!! Nyt voi relata ja oottaa rauhassa ja innoissaan elokuun loppua. Tietty täytyy käyä ostamasa kynät ja pyyhkärit sun muut. Orientaatioviikko on uuen opiskelijan perehytysviikko. Sillon tullee iha liikaa iha liian tärkiää asiaa sisäistettäväksi iha liian pienessä ajassa. Eli yritä vaa parhaas ja ystävysty luokkakavereitten kans. Opiskelu yhessä vappaa-ajalla on myös tehokasta. Anatomian kurssssien aikana järkätkää ”Olipa kerran ihminen -iltoja”. Käyttäkää opiskelijatutoreita hyväksi! ne on jo ollu vuojen verran koulussa ja ovat kaikista parhaita neuvojia. Koulupäivät on aika palijo makiampia mukavassa seurassa. Eläkä ote liikaa kursseja heti ekalle jaksolle. Sitä opiskelijaelämää tosiaa on siinä syys-lokakuun aikana reiphaasti. No itehä sie parhaite tiät omat voimavarat. Varmaa kaikille on aika selevää, että kannattaa työskennellä tasasesti, eikä jättää kaikkea viimiseen viikkoon ennen tenttiä. Sanon vaa, että näi kannattaa oikiasti tehä, kaikista eniten mielenterveyen kannalta. Aiva erinomasta on, jos pystyy jo ennen luentoa perehtymmään tulevaan aiheeseen. Sillon son nii paljo helepompi sisästää se asia.

Nämä on varmaa suurin osa meleko selekeitä asioita, mutta tuutta huomaamaan ettei ne oo heleppoja toteuttaa sen kaiken työmäärän keskellä. Parhaansa jokanen yrittää tietysti. Eikö nii? Nuista opiskelun ulkopuolisista elämää keventävistä ja innostavista asioista oonki jo paasannu usseemman kerran, mutta muistutan vielä että minun mielestä kaikista tärkeintä on, että elämässä on jotaki mistä ammentaa voimia opiskelluun.

Mie tietysti toivon, että mahollisimman moni päättää hakia JAMKiin opiskelemaan ja sitä myötä toivotan onnea pääsykokkeisiin ja mahollisseen opiskelluun sekä mitä ihaninta kevvään jatkoa! Lisäksi ois huippua jos saatas monta innokasta opiskelija-aktiivia! 😉

Huomenna on sunnuntai ja mie pyhitän lepopäivän. Täten kiitän ja niiaan!

Mira Metsälehto, tuleva toimintaterapeutti,  sosiaali- ja terveysalan rautanen ammattilainen

Kommentit pois päältä artikkelissa Vinkkilöisiä pääsykokkeisiin ja opiskelluun… ;)

Opiskelijaelämää Jyppilässä

Huomenia!

Hiihtoloma, koulun mukkaan ”kontaktivapaa viikko” alakaa olla lopuillansa ja tännään lähetäänki Lapista kohti etelää. Oli kyllä muksis loma ku näki taas kaikkia rakkaita. 🙂

Mutta nyt taas ajatukset JYPin kotikaupunkiin. Mitähä Jyväskylästä mahtais puuttua opiskelijan näkökulumasta nyt ku tankotanssisaliki on tänne jalakautunu? 😉 Nooo, Sushiravintola vois olla jaaaaa enemmän mielenosotuksia. 😀 Jos väittää, että Jyväskylästä ei löy-y tekemistä opiskelijoille, on kyllä täytyny kulukia jokku silimälaput päässä! Seuraavaksi jaottelen vähä mieleentulevia ajanvietteitä.

Liikunta

JAMKOn ja KOOLSin järjestämien liikuntamahollisuuksien lisäksi Jyväskylästä löytyy kyllä muutaki mahollisuutta. SATS, Elixia, Killeri, siinä muutama laadukas kuntosali, joka tarjoaa myös ryhmäliikuntoja. Killeri on näistä hiukan edullisempi, opiskelijabudjetti… Liikuntakeskus AaltoAlvari tarjoaa kuntosalin, ryhmäliikunnat kuivalla ja vedessä sekä uinnin ja saunan. JAMKO on neuvotellu erinomaset edut jäsenillensä (eli liity jäseneksi! ;)) AaltoAvariin. Tähä mennessä aamu-uinti JAMKOn jäsenille on ollu 1,5 euroa, ku normaali opiskelijahinta on 4 euroa. Päiväsaikaan kertamaksu käynnistä, sisältäen kaiken mahollisen tarjolla olevan, on JAMKOn jäsenille kustantanu 3 euroa, normaali opiskelijahinta 5,5 euroa. Ei siis paha. Ja toki Jyväskylästä löytyy monemmoisia liikuntaseuroja pallopeleistä tanssiin. Ja se tankotanssiki tosiaa löytyy. Talvella pahimpaa rinnenäläkää voi lievittää Laajavuoren hiihtokeskuksessa.  Ja toki sielä voi myös hiihtää, lumikenkäillä ja vaikka pulkkailla.

Mulle itelle luonto on valtava voimavara. Iha keskikaupungissaki pääsee jonkimoisiin kosketuksiin luonnon kanssa. Harjun lenkkipolut, Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti ja uimaranta-alueet ovat iha parhautta täsä kaupungisa. Ja ku vaivautuu muutaman kilsan päähän Laajavuoreen, pääseeki ihan kunnolla luontoon. Laavut on semmonen asia mitä kaipaisin Jyväskyllää. Rovaniemellä ku niitä riittää vaikka joka sormelle iha kävelymatkan päässä kaupungista.

Järjestötoiminta

Puolueitten nuorisopuolet, Punanen Risti, SETA, vapaaehtoistoiminta ym. Näistä löytyy taatusti touhua innokkaille aktiivikansalaisille. Ite tiän tosiaa enempi näistä JAMKOsta ja Jastosta. Semmosen ajatuksen tahtosin tuua esille, että son hirmu mukava ku tuntee että tietää asioista. Ja nimen ommaan itteä koskevista asioista. En mie ollu ollu minkäälaisessa aktiivitoiminnassa ennen JAMKia, mutta varmaa voi sanoa, että koin jonkimoisen valaistumisen tämän asian suhteen. Aktiivitoiminta on ihanaa! <3

Bileet ja tapahtumat

Jos oot bilehirmu, saat taatusti tyydytettyä janosi ja tanssijalan vipatuksesi. Joka taho järkkää. JAMKO, Jasto ja 6 muuta koulutusalajärjestöä, JYY (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta), Yliopiston ainejärjestöt ym. tahot toimivat sinun parhaaksi ja sinun pahaksi. Kohtuus kaikessa, tämä bilemaailma vettää helposti syvälle suohon! 😉 Näitä ei kuiteskaa saa missata missää nimessä: Avajaispiknik ja bileet, Tursajaiset eli uusien opiskelijoitten tervetulojuhula, Kauppakadun apro,JAMKOn pikkujoulut, Pubirundi  Snowday, Jaston kevätristeily ja Lukuvuojen päättäjäisbileet. Näitä sitte maustetaa omien kiinnostuksen kohteien mukkaan. Luokkahenkeä rakentaa ja vahvistaa sillon tällön järjestettävät saunaillat. Saunatiloja löytyy monneen lähtöön ja monneen hintaluokkaan. Yliopiston opinkivi on edullinen, eikä yhtää huonokaa vaihtoehto. Vähä luksusta sitte tarjoavat Vivecan saunatila, Citysauna ja Vuorilammen perinnesauna.

Kulttuuri

Mie oon vähä pahoillani, mutta kulttuuritarjontaan mie oon perehtyny aika heikonlaisesti. Jyväskylän kaupungin sivut kuiteski kertoo, että monenmoista on tarjolla: museoita, teatteria (opiskelijoille viimetippa etu, joihinki näytöksiin tuntia ennen alakua liput 5 euroa kipale, facebook: viimetipalla teatteriin) konsertteja, elokuvia, Stand uppia ainakin Yliopiston seisomapaikkaklubilla, Improvisaatioteatteri Perun Perunat ym. Tanssisali Lutakko on tituleerattu useamman kerran Suomen parhaaksi keikkapaikaksi.

Tässäpä oli jotaki. Paljo muutaki varmasti löytyy tutkimalla. Mutta sen vaa sanon, että täyttäkää opiskelijaelämäänne muullaki ku opinnoilla! Mie olin yläasteella ja lukiossa ns. ylitunnollinen oppilas. Nyt mie oon niiii tyytyväinen itteeni, että ossaan ottaa vähä rennommin nuo opiskelut enkä piä maailmanloppuna sitä jos saan kakkosen jostai kurssista. En mie sitä harmittele 10 vuojen päästä, mutta hymyillen muistelen niitä mahtavia kokemuksia mitä opiskeluaika on antanu muuten. Tee tästä ajasta opiskelijaElämä isolla ee:llä, ei pelkästää aika jollon hankitaa valmiuet työelämään. Sillo ei pimaha piäkää!

Huomanna taian antaa vähä lissää vinkkejä tulevaa varten!

Hellurei ja hellät tunthet!

Kommentit pois päältä artikkelissa Opiskelijaelämää Jyppilässä

plussat ja miinukset JAMKissa ja toimintaterapiassa (artikkeli nro 4)

Huomenta!

Jokasessa koulussa ja kaupungissa on hyvät ja huonot puolensa, JAMKissa ja Jyväskylässä niitä huonoja vaa on tavallista vähemmän. 😉 Useimmat huonot puolet koskevat  koko maassa vallitsevaa korkeakoulujärjestelmää. Miepäs listaan ekaksi nuita plussia ja miinuksia ja sitte lähen niitä aukomaan.

+mahtavat kansainvälistymismahollisuuet

+ammattitaitoset opettajat

+Suomen paras opiskelijakunta

+laaja kurssitarjonta

+Älykoti

+Jyväskylä on läpikotasin opiskelijakaupunki

+KOAS

+harrastusmahollisuuet

JAMKilla on lukuisia yhteistyö-oppilaitoksia ympäri eurooppaa ja ympäri maailmaa. Opiskeijavaihtoon lähtemistä tuetaan ja suositellaan. Toine vaihtoehto on työharjoittelu ulkomailla. Mie oon suunnitellu lähteväni työharjottelluun johonki päi Afrikkaa ens kevväänä. Harjottelluun voi lähteä periaatteessa mihin vaa, koska harkkapaikan voi myös ite hankkia. Varsinki syksysin Jyväskyllään saapuu laumoittai vaihto-oppilaita Saksasta, Itävallasta, Hollannista, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Ranskasta, Englannista, Aasiasta, Amerikasta ym. Tämä tarjoaaki aikamoisen mahollisuuen kotikansaivälistymiseen. JAMKOn IC-bileissä tapaa takuuvarmasti vaihtareita ja toinen vielä tiiviimpi mahollisuus tutustua heihin on ryhtyä KV-tutoriksi.  Nii, ja voihan sitä hakia opiskelemaan englannikieliseen koulutusohjelmaan, jossa taatusti kansainvälistyy. HYVIllä on englanninkielinen sairaanhoitaja-koulutus.

Kaikilta aloilta en oo kuullu nii hirmu hyvvää opettajista, mutta Hyvillä asiat tämän syhteen ovat ihan hienosti. Tämän saman asian olen laittanu myös miinuksiin, koska poikkeuksia löytyy. Kursseja löytyy monneen lähtöön. Se ei oo kiva että valinnaisten kurssien määrää rajotettaan ja katotaa pahalla silimällä heti jos tullee liikaa. Jos innostuu heti alakuun tutoroinnista ja sitte vielä kv-tutoroinnista, siinä tullee jo kymmenen opintopistettä. Sitte jossai vaiheessa hoksaaki, että hei mie tahonki nyt opia puhumaan venäjää ja lukia sitä 3 kurssia eli 15 op. Eipä se oikei onnistukkaa ku saa tulla vaa

-toimintaterapiassa liikaa englannin kielestä tenttimateriaalia

-opiskelijaterveydenhuolto

-ei nii ammattitaitoset opettajat

-liian raskaat opintojaksot

-huonot kulkuyhteyet

-työharjottelupaikkojen puute

Kommentit pois päältä artikkelissa plussat ja miinukset JAMKissa ja toimintaterapiassa (artikkeli nro 4)

Mie opiskelija-aktiivina (artikkeli nro 2)

Hellurei!

Elekää te huoliko, kyllä mie kirjotan vielä lissääki toimintaterapiasta. Nyt kuites mennään niihi juttuihin, jokka on teheny minun opiskelijaelämästä oikiasti elämän parasta aikaa. :)

Tämä voi nyt kuulostaa häpeilemättömästi itsekehulta, mutta kerrompa nyt kuiteski missä kaikessa olen ollu ja ole mukana. Vuonna 2009 toimin JAMKOn, eli Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistossa, JASTOn eli sosiaali ja terveysalan koulutusalajärjestön hallituksessa sosiaalipolittisena- ja tutorvastaavana, JAMKOn vapaa-aikatiimissä ja tutkintotutorina. Vuonna 2010 olin JAMKOn hallituksen International Club -vastaava sekä KV eli kansainvälinen tutor. Nyt vuonna 2011 oon jälleen JAMKOn edustajistossa, JASTOn varapuheenjohtaja, JAMKin tietohallinto työryhmän jäsen ja eduskuntavaalitiimin jäsen. Oon siis erittäi syvällä täsä suossa enkä tahokka että kukkaan vetäs minua ylös. Kuulostaa paljolta ja niin se onki. En yritäkkää väittää etteikö tämä kaikki ois hidastanu opintojen etenemistä. Son vaa ihan  huippua, taatusti opettaa paljon ja näyttää erittäi hyvältä CV:ssä.

Sitte vähä tarkemmi JAMKOsta. JAMKO on monilla mittareilla mitattuna Suomen paras opiskelijakunta. Kyllä, JAMKO järjestää bileitä ja tapahtumia, mutta se on Suomen ammattikokeakoulujen opiskelijakuntien keskusjärjestön, SAMOKin alajärjestönä ensisijaisesti opiskelijan edunvalvoja ja hyvinvoinnin edistäjä. Yksi viime vuoden keskeisiä asioita oli YTHS pilotin hakeminen jyväskylään. Nii mitä? YTHS on pidennettynä ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jonka palvelut on ensiluokkasia verrattuna ammattikorkeakoulu opiskelijoille tarjottavaan kunnalliseen opiskelijaterveydenhuoltoon. Nyt onki suunnitteilla pilotti, eli testaus, jossa kokkeillaan yliopisto-opiskelijoitten lisäksi ammattikorkeakouluopiskelijoitten liittämistä YTHS:n piiriin. Tämä nostais JAMKlaisten terveydenhuollon tasoa huomattavasti. Nyt pilotin saaminen Jyväskyllään näyttää erittäi hyvältä, kiitos JAMKOn. Juuri tännään alakaa SAMOKin ja SYLin eli Suomen ylioppilaiden liiton vetämä “Opintotuki indeksiin -kampanja”. SAMOKin alajärjestönä JAMKO on vahvasti mukana kampanjassa. Opintotuen sitominen indeksiin tarkoittais sitä, että Suomen talouellisessa tilanteessa elinkustannusten noustessa myös opintotuen määrä kasvais. Nythä opiskelija ellää opintotuen turvin köyhyysrajan alapuolella. JAMKO on myös se, joka hankkii opiskelijaetuja Jyväskylässä.

Ja ohan sitte toki ne bileet ja tapahtumat. Jo ekana syksynä tuutta huomaamaan kui teitä houkutellaa avajaispiknikille, Tursajaisiin, IC-bileisiin, Kauppakadun aproon, Pikkujouluihin ym. ym. Lähtekää mukkaan! Nää on erottamaton osa sitä opiskelijaelämää, jota kaihosasti muistellaan sitte keski-iässä ku omat lapset on opiskelijaiässä. Näistä kuuletta taatusti sitte lissää lähempänä. Viime vuonna JAMKO perusti korkeakouluopiskelijoitten liikuntaseura KOOLSin. Empä mie sen kummempia siitä löpise, ku parhaiten voitta tutustua KOOLSin laadukkaaseen ja opiskelijaystävällis hintaseen liikuntatarjontaan osotteessa kools.sporttisaitti.com.

Jos tomiminen JAMKOssa kiinnostaa enemmälti, siihe on monelaisia vaihtoehtoja. Vapaa-aika tiimissä toimiminen mahollistaa pääsyn mukkaan suunnittelemaan ja järkkäilemmään tapahtumia ja bileitä. IC-tiimi on vähä niinku sama, mutta kansaivälistä touhua. Tää tarjoaa mainion mahollisuuen kansaivälistymiseen kotoSuomessa sekä lukuisten linkkien muodostamiseen ympäri maailmaa. Jos tahtoo oikiasti vaikutta asioihin, ensimmäinen askel useimmiten on asettuminen eholle JAMKOn edustajistovaaleihin. Edustajisto on JAMKOn korkei päättävä elin ja se kokkoontuu kokoustammaan noi kerran kahessa kuussa. Edustajiston kautta pääsee myös mukkaan monenlaisiin työryhmiin.  Ja sitte se hallitus, josta tuli mulle ku poikaystävä. Hallitus valmistelee esityksiä edustajistolle ja pistää edustajiton päätöksiä totteen. Hallitustyö ottaa aikaa keskimäärin 20-30 tuntia viikossa. Kymmenen hallitusjäsenen eri vastuualueita on liikunta, huvi ja kulttuuri, IC Club, tutorointi, KV-tutorointi ekä edunvalvonnassa sosiaalipolitiikka ja koulutuspolitiikka. Lisäksi hallituksella on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. JAMKOn toimintaan ja tarjontaan voipi käyä tutustumassa tarkemmin osotteessa www.jamko.fi. Ja kaikkihan toki hankkii opintojen alussa JAMKOn opiskelijakortin, jolla siis saa kaikki maholliset opiskelija-alennuksen ympäri Suomen mukkaan lukien vr:n ja Matkahuollon hinnanpuolitukset.

Minu oli tarkotus kertoa vielä Jastosta, mutta jotta nämä kirjotukset pysys kohtuullisen pitusina, nii jätetää se toiseen päivään. Pakko kuites kertoa vielä eilisestä vaalipaneelista, jonka aiheena oli kulttuuri. Sain hirveesti kehuja eduskuntavaaliehokkailta esittämästä kysymyksestä. Kysymys meni suunnilleen näin: ” Tässä on käyty nyt läpi kulttuuria itseisarvona sekä opetuksen välineenä. Minkälaisia ovat teän mielipiteenne kulttuurin käyttämisestä kuntoutustoiminnassa ja hyvinvoinnin edistämisessä ja mikä on puolueenne kanta painotuksesta erikoissairaanhoidon ja kuntoutushoidon välillä?”. Vastaukset kuulostivat ihan hyvältä kuntoutusalan opiskelijoitten kannalta. Tulevaisuudessa tahotaan todella panostaa kuntoutukseen ja ennaltaehkäisevään hoitoon ennen ku meillä on laitokset täynnä ihmisiä, mikä taas on kansantaloudellisesti todella raskas taakka.

Mutta huomenna taas uuet kujeet!

Mira

Kommentit pois päältä artikkelissa Mie opiskelija-aktiivina (artikkeli nro 2)

Kuka mie oon, mitä mie teen, missä ja miksi? (artikkeli nro 1)

Heipähei tulevaisuuen lupaukset!

Blogin nimiki jo jotaki kertoo, mutta esittelempä itteäni vähä lissää. Toivottavasti kukkaa ei jou-u reppiin hiuksia päästä tämän murteen takia, aattelin että se vähä värittäs tätä kirjotusta. Mie tosiaa opiskelen toimintaterapiaa. Se onki sitte vaikiampi sanoa että monettako vuotta. 2008 muutin Rovaniemeltä Jyväskyllään ja alotin fysioterapian opinnot JAMKissa. Kevväällä 2010 alako tuntua, että toimintaterapia vois olla enemmän minun ala ja niimpä minusta tuli viime syksynä loikkari. Opiskelen siis tässä koulusa kolomatta vuotta, mutta toimintaterapiaa ekkaa vuotta. Sain kuites yhen vuojen verran hyväksilukuja fysioterapiasta, joten oon samalla viivalla toisen vuojen tt-opiskelijoitten kanssa. Nyt kyllä tuntuu aika vahvasti että oikialla tiellä ollaan.

Toimintaterapia on kivvaa, mutta sei toki ole ainoa kiva juttu JAMKissa ja Jyväskylässä. Mie ommaan “jonki verran” kokemusta kaikenlaisesta muusta kivasta, joten aattelin tämän meän yhteisen viikon aikana kertoa siitä aika kovasti. Palataan siihe sitte myöhemmin.

“No miten se lapin tyttö tänne etelää on lähteny?” Tämän kysymyksen kuulen aika usiasti. Sillon ko mie päätin että tahon opiskelleen fysioterapiaa, selasin netistä fysioterapia-opetusta tarjoavien ammattikorkeitten sivuja sekä kaupunkien sivuja. Summasin plussia ja miinuksia ja Jyväskylä ja JAMK nousi ykkössijalle. Hain siis tänne ja sissää pääsin. Kertaakaa ei oo kaduttanu tänne tulo. Kyllä mie lappii lähen takas ku tutkinto on kourassa, mutta opiskelijakaupunkina tämä on iha ykkönen!

Ja mistäs syntyi sitte se ajatus alan vaihosta? Fysioterapia oli teknistä ja tarkkaa. Fysiikan ossaamisesta on sielä hyötyä. Testaukset ja monet hoidot oli numeerisia ja tarkkoja. Mie en sano puolikastakaa pahhaa sannaa fysioterapiasta, mutta sei vaa ollu mulle sopiva ala.

Ku sitä on avoin ihiminen, sitä tullee tutustuttua monellaisii ihimisiin. Esimerkiksi muitten alojen opiskelijoihin. Toimintaterapia-kavereitten juttelut kuulosti hirmu kivoilta ja tiivistin päässä asiat, jokka viehätti toimintaterapiassa: luovuuden käyttö, ovellutus, inhimillisyys ja ihimisen psyykkinen puoli.

Tällä hetkellä mie oon kotipuolessa hiihtoloman vietossa. Kohtapuolii alakaa vaalipaneeli Arktikumissa ja sinne on ehittävä. Mie oon edellensä Rovaniemellä kirjoilla, jotenka minu häätyy äänestää lapin vaalipiiristä kohinalla lähestyvissä eduskuntavaaleissa. Eli ommaa ehokasta ettimään! Ollaampa taas kohteessa huomenissa. Taiampa kertoa vähä niistä muista kivoista jutuista… ;)

Kommentit pois päältä artikkelissa Kuka mie oon, mitä mie teen, missä ja miksi? (artikkeli nro 1)

Jastoilua ja tuutorointia (artikkeli nro 3)

Iltaa arvon ihimiset ja ihimisten kaverit!

Minun kirjotukset on ilmeisesti menny johki väärään paikkaan, mutta toivottavasti joku ois ne löytänykki. En oo kyllä etes ihan varma onko tämä nyt oikia paikka…

Palataampas tervehykseen. KAIKKIEN IHMISTEN JA IHMISTEN KAVEREITTEN PUOLESTA! toimii yhistys nimeltä Jasto ry. eli Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan koulutusalajärjestö. Jaston tehtävät ovat samankaltasia ku JAMKOn, mutta vähä pienimuotosemmin  ja erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita koskien. Jastolla on kuiteski hirmu tärkiä osa opiskelujen sujumisessa. Jokasen HYVIn eli hyvinvointiyksikön opiskelijan täytyy harjotteluita varten ostaa nimineula. Jasto on se, joka hoitaa nimineula-tilaukset ja toimituksen. Sama homma niitten kuulujen opiskelijahaalareitten suhteen. Jasto hoitaa! Opiskelijan arkea HYVIllä piristämään Jasto järjestää sillon tällön kaikenmoisia kivoja tempauksia ja tapahtumia. Tapahtumia järjestettään myös yhessä muitten alojen koulutusalajärjestöjen sekä JAMKOn kanssa. Kaiken tämän takana touhottaa Jaston tällä hetkellä 8 henkinen hallitus, jonka varapuheenjohtajana ite siis toimin. Puheenjohtajana toimii Nea Liinpää. Muuten meiltä löytyy aikalailla samat vastaavat ku JAMKOstaki. Jasto ottaa aina innoissaan vastaan uusia aktiiveja. Ei tarvitte olla valamis lähtemää hallitukseen, voi myös olla mukana tapahtumissa toimitsijana, askartelemassa, keittämässä kahavia ym. aina sillon ku ehtii ja tykkää.

Mie oon joskus miettiny, että tuutorit on ehkä parhaita tyyppejä ikinä! Ja tuutorointi on ehkä parasta touhua ikinä! JAMKO kouluttaa innokkaista opiskelijoista aktiivisia, iloisia, innovatiivisiä, ystävällisiä, yhteistyökykyisiä, vahvoja ja vaikuttavaisia uusien opiskelijoitten ohjaajia ja opastajia. Tuutta itekki huomaamaan kui elintärkeitä tuutorit on teille opintojen ensimetreillä ja myöhemminki. Hyödyksi uusulle opiskelijoille, mutta ehottomasti myös itellensä.

” Tutorina kehität muun muassa ongelmanratkaisukykyjä, esiintymiskokemusta, vuorovaikutustaitoja ja tutustut moniin samanhenkisiin ihmisiin. Voisi sanoa, että ”Tutor on kaikkien kaveri”. Tutorina toimiessasi tulet saamaan uusia kavereita ja ystäviä, ja kokemuksesi voi hyödyttää merkittävästi myös työnhaussa. Tutorina toimivat saavat nimittäin vertaisohjaajatodistuksen, jota työmaailmassa varmasti arvostetaan.”  (http://jamko.fi/fi/tutorointi)

Lisäksi tutoroinnista saa myös opintopisteitä! Ja voin vannoa että hirviästi naurua, kavereita, hauskanpitoa ym. Eli ku teiltä tullaa kysymää että lähekkö tuutoriksi, elekää ihimeessä sanoko ei!  Lupa on käyä tutustumassa asiaan enemmänki ylempänä löytyvässä osotteessa.

Loppuun aattelin olla rohkia ja lausua vastikkään Jastosta kirjottamani runon, johon saatatte törmätä myöhemminki, sen verran kovasti puheenjohtaja Liinpää siitä innostui… 🙂

Teretulemast Hyville oppimaan,
elämäsi paras aika on aluillaan.
Toisinaa kirjapino toivottomalta näyttää,
muista sillon arkea huvillaki täyttää.
Monenlaista kivvaa on täälä tarjolla,
piä siis silmät ja korvat avoinna.
Myös ku mieltä vaivaa murhe tai epäkohta,
apua yritettää antaa kakkoskerroksen toimistosta.
Oot myös tervetullu mukkaan touhuaan,
aina me innokkaita aktiiveja kaivataan.
Me toimitaa kaikkien ihmisten ja ihmisten kavereitten puolesta,
valittaa saa vaikka rikkinäisistä tuoleista.
Tätä puljua pyörittää ruostumaton koneisto,
ja tämä pulju tottelee nimeä JASTO!!!

Huomenna voitaski palata vähä niihi varsinaisii ”opiskelu-asioihin”

Somia unia!

Kommentit pois päältä artikkelissa Jastoilua ja tuutorointia (artikkeli nro 3)

Moikka maailma!

Tervetuloa käyttämään JAMK Blogipalvelu blogipalvelua. Tämä on ensimmäinen merkintä blogissasi. Muokkaa tai poista se, ja aloita bloggaaminen!