Mie oon Mira ja mie oon Lapista

tämmöstä on opiskelu JAMKissa

Jastoilua ja tuutorointia (artikkeli nro 3)

Iltaa arvon ihimiset ja ihimisten kaverit!

Minun kirjotukset on ilmeisesti menny johki väärään paikkaan, mutta toivottavasti joku ois ne löytänykki. En oo kyllä etes ihan varma onko tämä nyt oikia paikka…

Palataampas tervehykseen. KAIKKIEN IHMISTEN JA IHMISTEN KAVEREITTEN PUOLESTA! toimii yhistys nimeltä Jasto ry. eli Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan koulutusalajärjestö. Jaston tehtävät ovat samankaltasia ku JAMKOn, mutta vähä pienimuotosemmin  ja erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita koskien. Jastolla on kuiteski hirmu tärkiä osa opiskelujen sujumisessa. Jokasen HYVIn eli hyvinvointiyksikön opiskelijan täytyy harjotteluita varten ostaa nimineula. Jasto on se, joka hoitaa nimineula-tilaukset ja toimituksen. Sama homma niitten kuulujen opiskelijahaalareitten suhteen. Jasto hoitaa! Opiskelijan arkea HYVIllä piristämään Jasto järjestää sillon tällön kaikenmoisia kivoja tempauksia ja tapahtumia. Tapahtumia järjestettään myös yhessä muitten alojen koulutusalajärjestöjen sekä JAMKOn kanssa. Kaiken tämän takana touhottaa Jaston tällä hetkellä 8 henkinen hallitus, jonka varapuheenjohtajana ite siis toimin. Puheenjohtajana toimii Nea Liinpää. Muuten meiltä löytyy aikalailla samat vastaavat ku JAMKOstaki. Jasto ottaa aina innoissaan vastaan uusia aktiiveja. Ei tarvitte olla valamis lähtemää hallitukseen, voi myös olla mukana tapahtumissa toimitsijana, askartelemassa, keittämässä kahavia ym. aina sillon ku ehtii ja tykkää.

Mie oon joskus miettiny, että tuutorit on ehkä parhaita tyyppejä ikinä! Ja tuutorointi on ehkä parasta touhua ikinä! JAMKO kouluttaa innokkaista opiskelijoista aktiivisia, iloisia, innovatiivisiä, ystävällisiä, yhteistyökykyisiä, vahvoja ja vaikuttavaisia uusien opiskelijoitten ohjaajia ja opastajia. Tuutta itekki huomaamaan kui elintärkeitä tuutorit on teille opintojen ensimetreillä ja myöhemminki. Hyödyksi uusulle opiskelijoille, mutta ehottomasti myös itellensä.

” Tutorina kehität muun muassa ongelmanratkaisukykyjä, esiintymiskokemusta, vuorovaikutustaitoja ja tutustut moniin samanhenkisiin ihmisiin. Voisi sanoa, että ”Tutor on kaikkien kaveri”. Tutorina toimiessasi tulet saamaan uusia kavereita ja ystäviä, ja kokemuksesi voi hyödyttää merkittävästi myös työnhaussa. Tutorina toimivat saavat nimittäin vertaisohjaajatodistuksen, jota työmaailmassa varmasti arvostetaan.”  (http://jamko.fi/fi/tutorointi)

Lisäksi tutoroinnista saa myös opintopisteitä! Ja voin vannoa että hirviästi naurua, kavereita, hauskanpitoa ym. Eli ku teiltä tullaa kysymää että lähekkö tuutoriksi, elekää ihimeessä sanoko ei!  Lupa on käyä tutustumassa asiaan enemmänki ylempänä löytyvässä osotteessa.

Loppuun aattelin olla rohkia ja lausua vastikkään Jastosta kirjottamani runon, johon saatatte törmätä myöhemminki, sen verran kovasti puheenjohtaja Liinpää siitä innostui… 🙂

Teretulemast Hyville oppimaan,
elämäsi paras aika on aluillaan.
Toisinaa kirjapino toivottomalta näyttää,
muista sillon arkea huvillaki täyttää.
Monenlaista kivvaa on täälä tarjolla,
piä siis silmät ja korvat avoinna.
Myös ku mieltä vaivaa murhe tai epäkohta,
apua yritettää antaa kakkoskerroksen toimistosta.
Oot myös tervetullu mukkaan touhuaan,
aina me innokkaita aktiiveja kaivataan.
Me toimitaa kaikkien ihmisten ja ihmisten kavereitten puolesta,
valittaa saa vaikka rikkinäisistä tuoleista.
Tätä puljua pyörittää ruostumaton koneisto,
ja tämä pulju tottelee nimeä JASTO!!!

Huomenna voitaski palata vähä niihi varsinaisii ”opiskelu-asioihin”

Somia unia!