Mie oon Mira ja mie oon Lapista

tämmöstä on opiskelu JAMKissa

plussat ja miinukset JAMKissa ja toimintaterapiassa (artikkeli nro 4)

Huomenta!

Jokasessa koulussa ja kaupungissa on hyvät ja huonot puolensa, JAMKissa ja Jyväskylässä niitä huonoja vaa on tavallista vähemmän. 😉 Useimmat huonot puolet koskevat  koko maassa vallitsevaa korkeakoulujärjestelmää. Miepäs listaan ekaksi nuita plussia ja miinuksia ja sitte lähen niitä aukomaan.

+mahtavat kansainvälistymismahollisuuet

+ammattitaitoset opettajat

+Suomen paras opiskelijakunta

+laaja kurssitarjonta

+Älykoti

+Jyväskylä on läpikotasin opiskelijakaupunki

+KOAS

+harrastusmahollisuuet

JAMKilla on lukuisia yhteistyö-oppilaitoksia ympäri eurooppaa ja ympäri maailmaa. Opiskeijavaihtoon lähtemistä tuetaan ja suositellaan. Toine vaihtoehto on työharjoittelu ulkomailla. Mie oon suunnitellu lähteväni työharjottelluun johonki päi Afrikkaa ens kevväänä. Harjottelluun voi lähteä periaatteessa mihin vaa, koska harkkapaikan voi myös ite hankkia. Varsinki syksysin Jyväskyllään saapuu laumoittai vaihto-oppilaita Saksasta, Itävallasta, Hollannista, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Ranskasta, Englannista, Aasiasta, Amerikasta ym. Tämä tarjoaaki aikamoisen mahollisuuen kotikansaivälistymiseen. JAMKOn IC-bileissä tapaa takuuvarmasti vaihtareita ja toinen vielä tiiviimpi mahollisuus tutustua heihin on ryhtyä KV-tutoriksi.  Nii, ja voihan sitä hakia opiskelemaan englannikieliseen koulutusohjelmaan, jossa taatusti kansainvälistyy. HYVIllä on englanninkielinen sairaanhoitaja-koulutus.

Kaikilta aloilta en oo kuullu nii hirmu hyvvää opettajista, mutta Hyvillä asiat tämän syhteen ovat ihan hienosti. Tämän saman asian olen laittanu myös miinuksiin, koska poikkeuksia löytyy. Kursseja löytyy monneen lähtöön. Se ei oo kiva että valinnaisten kurssien määrää rajotettaan ja katotaa pahalla silimällä heti jos tullee liikaa. Jos innostuu heti alakuun tutoroinnista ja sitte vielä kv-tutoroinnista, siinä tullee jo kymmenen opintopistettä. Sitte jossai vaiheessa hoksaaki, että hei mie tahonki nyt opia puhumaan venäjää ja lukia sitä 3 kurssia eli 15 op. Eipä se oikei onnistukkaa ku saa tulla vaa

-toimintaterapiassa liikaa englannin kielestä tenttimateriaalia

-opiskelijaterveydenhuolto

-ei nii ammattitaitoset opettajat

-liian raskaat opintojaksot

-huonot kulkuyhteyet

-työharjottelupaikkojen puute