Mie oon Mira ja mie oon Lapista

tämmöstä on opiskelu JAMKissa

Opiskelijaelämää Jyppilässä

Huomenia!

Hiihtoloma, koulun mukkaan ”kontaktivapaa viikko” alakaa olla lopuillansa ja tännään lähetäänki Lapista kohti etelää. Oli kyllä muksis loma ku näki taas kaikkia rakkaita. 🙂

Mutta nyt taas ajatukset JYPin kotikaupunkiin. Mitähä Jyväskylästä mahtais puuttua opiskelijan näkökulumasta nyt ku tankotanssisaliki on tänne jalakautunu? 😉 Nooo, Sushiravintola vois olla jaaaaa enemmän mielenosotuksia. 😀 Jos väittää, että Jyväskylästä ei löy-y tekemistä opiskelijoille, on kyllä täytyny kulukia jokku silimälaput päässä! Seuraavaksi jaottelen vähä mieleentulevia ajanvietteitä.

Liikunta

JAMKOn ja KOOLSin järjestämien liikuntamahollisuuksien lisäksi Jyväskylästä löytyy kyllä muutaki mahollisuutta. SATS, Elixia, Killeri, siinä muutama laadukas kuntosali, joka tarjoaa myös ryhmäliikuntoja. Killeri on näistä hiukan edullisempi, opiskelijabudjetti… Liikuntakeskus AaltoAlvari tarjoaa kuntosalin, ryhmäliikunnat kuivalla ja vedessä sekä uinnin ja saunan. JAMKO on neuvotellu erinomaset edut jäsenillensä (eli liity jäseneksi! ;)) AaltoAvariin. Tähä mennessä aamu-uinti JAMKOn jäsenille on ollu 1,5 euroa, ku normaali opiskelijahinta on 4 euroa. Päiväsaikaan kertamaksu käynnistä, sisältäen kaiken mahollisen tarjolla olevan, on JAMKOn jäsenille kustantanu 3 euroa, normaali opiskelijahinta 5,5 euroa. Ei siis paha. Ja toki Jyväskylästä löytyy monemmoisia liikuntaseuroja pallopeleistä tanssiin. Ja se tankotanssiki tosiaa löytyy. Talvella pahimpaa rinnenäläkää voi lievittää Laajavuoren hiihtokeskuksessa.  Ja toki sielä voi myös hiihtää, lumikenkäillä ja vaikka pulkkailla.

Mulle itelle luonto on valtava voimavara. Iha keskikaupungissaki pääsee jonkimoisiin kosketuksiin luonnon kanssa. Harjun lenkkipolut, Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti ja uimaranta-alueet ovat iha parhautta täsä kaupungisa. Ja ku vaivautuu muutaman kilsan päähän Laajavuoreen, pääseeki ihan kunnolla luontoon. Laavut on semmonen asia mitä kaipaisin Jyväskyllää. Rovaniemellä ku niitä riittää vaikka joka sormelle iha kävelymatkan päässä kaupungista.

Järjestötoiminta

Puolueitten nuorisopuolet, Punanen Risti, SETA, vapaaehtoistoiminta ym. Näistä löytyy taatusti touhua innokkaille aktiivikansalaisille. Ite tiän tosiaa enempi näistä JAMKOsta ja Jastosta. Semmosen ajatuksen tahtosin tuua esille, että son hirmu mukava ku tuntee että tietää asioista. Ja nimen ommaan itteä koskevista asioista. En mie ollu ollu minkäälaisessa aktiivitoiminnassa ennen JAMKia, mutta varmaa voi sanoa, että koin jonkimoisen valaistumisen tämän asian suhteen. Aktiivitoiminta on ihanaa! <3

Bileet ja tapahtumat

Jos oot bilehirmu, saat taatusti tyydytettyä janosi ja tanssijalan vipatuksesi. Joka taho järkkää. JAMKO, Jasto ja 6 muuta koulutusalajärjestöä, JYY (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta), Yliopiston ainejärjestöt ym. tahot toimivat sinun parhaaksi ja sinun pahaksi. Kohtuus kaikessa, tämä bilemaailma vettää helposti syvälle suohon! 😉 Näitä ei kuiteskaa saa missata missää nimessä: Avajaispiknik ja bileet, Tursajaiset eli uusien opiskelijoitten tervetulojuhula, Kauppakadun apro,JAMKOn pikkujoulut, Pubirundi  Snowday, Jaston kevätristeily ja Lukuvuojen päättäjäisbileet. Näitä sitte maustetaa omien kiinnostuksen kohteien mukkaan. Luokkahenkeä rakentaa ja vahvistaa sillon tällön järjestettävät saunaillat. Saunatiloja löytyy monneen lähtöön ja monneen hintaluokkaan. Yliopiston opinkivi on edullinen, eikä yhtää huonokaa vaihtoehto. Vähä luksusta sitte tarjoavat Vivecan saunatila, Citysauna ja Vuorilammen perinnesauna.

Kulttuuri

Mie oon vähä pahoillani, mutta kulttuuritarjontaan mie oon perehtyny aika heikonlaisesti. Jyväskylän kaupungin sivut kuiteski kertoo, että monenmoista on tarjolla: museoita, teatteria (opiskelijoille viimetippa etu, joihinki näytöksiin tuntia ennen alakua liput 5 euroa kipale, facebook: viimetipalla teatteriin) konsertteja, elokuvia, Stand uppia ainakin Yliopiston seisomapaikkaklubilla, Improvisaatioteatteri Perun Perunat ym. Tanssisali Lutakko on tituleerattu useamman kerran Suomen parhaaksi keikkapaikaksi.

Tässäpä oli jotaki. Paljo muutaki varmasti löytyy tutkimalla. Mutta sen vaa sanon, että täyttäkää opiskelijaelämäänne muullaki ku opinnoilla! Mie olin yläasteella ja lukiossa ns. ylitunnollinen oppilas. Nyt mie oon niiii tyytyväinen itteeni, että ossaan ottaa vähä rennommin nuo opiskelut enkä piä maailmanloppuna sitä jos saan kakkosen jostai kurssista. En mie sitä harmittele 10 vuojen päästä, mutta hymyillen muistelen niitä mahtavia kokemuksia mitä opiskeluaika on antanu muuten. Tee tästä ajasta opiskelijaElämä isolla ee:llä, ei pelkästää aika jollon hankitaa valmiuet työelämään. Sillo ei pimaha piäkää!

Huomanna taian antaa vähä lissää vinkkejä tulevaa varten!

Hellurei ja hellät tunthet!