Uudenmaan ELY-keskuksessa innostuttiin verkostoitumisesta

Opin ovi Uudenmaan ELY-keskus -projekti järjesti syyskuun 27. päivä verkostovalmennuksen Pasilassa. Paikalle oli kutsuttu Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin verkostovalmentaja Hannele Torvinen Jyväskylästä osallistujien verkostotietoutta lisäämään ja päivittämään.

Verkostovalmentaja Hannele Torvinen kierteli katsomassa, miten ryhmäkeskustelut oikein sujuivat.

”Täällä on paikalla TE-toimiston koulutusneuvojia, koulutusohjaajia ja ammatinvalinnan ohjaajia, työnantajapuolen työvoimaneuvojia sekä Opin ovi -projektimme verkosto-oppilaitosten edustajia ja opinto-ohjaajia”, kertoo Opin ovi Uudenmaan ELY-keskuksen projektipäällikkö Taina Piispa.

”Hannele on ollut meillä viime keväänä valmentamassa ensimmäisen kerran, ja tuolloin hyvin mennyt valmennus oli erinomaista mainosta tälle tilaisuudelle, koska ilmoittautuneiden määrä on entisestään kasvanut. Ihmisillä on suuri tahtotila tehdä verkostotyötä, ja näiden valmennusten avulla he ovat päässeet prosessiin kiinni.”

Myös Hannele Torvinen on tyytyväinen. ”Verkostovalmennukset ovat aina hirveän innostavia tilaisuuksia. Ihmiset tulevat tänne erilaisin odotuksin ja käsityksin, ja päivän aikana kaikki voivat oivaltaa jotakin uutta toinen toiseltansa – näin on käynyt minulle itsellenikin. Verkostovalmennukset lähtevät aina tarpeesta, eli projektipäälliköllä tai valmennusryhmällä on etukäteen jokin ajankohtainen verkostoihin liittyvä asia mielessä. Meidän valmennuksemme on tavallaan interventio heidän kulloiseenkin tilanteeseensa.”

Uusia ajatuksia ja intoa omaan työhön

Verkostovalmennettavien keskuudessa käydään vilkasta keskustelua, kun osallistujat täyttävät ryhmätehtäviä viiden tai kuuden hengen joukkioissa. Myös Espoon TE-toimiston henkilöstökonsultti Tuula Rantala sekä työvoimaneuvojat Jukka Rantasalo ja Terhi Meskanen-Falik pohtivat yhdessä vastauksia verkostoihin liittyviin kysymyksiin.

Hannele Torvinen havainnollistaa verkosto-osaamista fläppitaululla.

”Olen tehnyt verkostotyötä jo useamman vuoden, ja sen lisäksi olen tehnyt työtä verkostotyön eteen ja puolesta. Olen huomannut että aiheena verkostoituminen on todella laaja, haastava ja mielenkiintoinen”, Tuula Rantala sanoo.

”Siksi siis olen täällä, saamassa lisää vahvistusta osaamiselleni sekä jakamassa olemassa olevaa tietoani.”

”Kyllä täältä on hurjasti lisää ajatuksia saanut, vaikka totta kai tietty perusrunko verkostoitumisesta oman pään sisältä jo löytyykin”, jatkaa Jukka Rantasalo.

Terhi Meskanen-Falik kertoo saaneensa verkostovalmennuksesta intoa aktiivisemmalle verkostoitumisensa kehittämiselle.

”Verkostoituminen jää työrupeamien takia usein taka-alalle. Nyt kuitenkin tuntuu, että ehkä sitä jaksaisi vähän enemmän myös tämän suhteen.”

Kuuntele podcast Pasilan verkostovalmennuksesta!