Hannele Torvinen verkostovalmentaa vahvan osaamisen turvin

Miltä pohjalta verkostovalmennukset syntyvät, ja minkälaisia työprosesseja niiden taakse kätkeytyy? Yksi suurimmista haasteista verkostovalmennusten järjestämisessä Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin verkostovalmentaja Hannele Torvisen mukaan onkin siinä, ettei verkostotyöskentelystä ole kukaan kirjoittanut mitään valmista.

”Olemme uuden asian äärellä kaikki, niin verkostotoimijat kuin me verkostovalmentajatkin. Tässä työssä pitää käyttää omaa päätään ja ajatella yhdessä, ja tämä on minusta se innostava puoli. Lähteitä tulee käyttää, mutta ne toimivat raaka-aineina inspiraatiolle ja ajatuksille. Verkostovalmennukset toteutuvat aina tarvelähtöisesti, menemme alueille johonkin valmiina olevaan tilanteeseen. Tämä onkin tarjonnut meille verkostovalmentajille upeita mahdollisuuksia ajatella, oppia ja oivaltaa.”

Hannele on tyytyväinen, kun verkostovalmennusten asiakkaat saavat valmennuksista ideoita ja ajatuksia omaan toimintaansa.

”Tykkään sellaisesta termistä kuin verkoston tietokäytännöt. Kuinka säännöllisesti, minkälaisilla teemoilla ja minkälaisissa ryhmissä verkosto kokoontuu? Millä tavoin verkoston arjen toimintaa dokumentoidaan kriittisiin ja ongelmallisiin kohtiin palaamisen helpottamiseksi? Onko nopeisiin tilanteisiin apuna jalostuneempia tietokäytäntöjä kuin esimerkiksi sähköposti? Miten verkoston muisti ja älykkyys kehittyvät? Näissä asioissa sosiaalisen median verkostot ovat tarjonneet verkostoille metaforisia työkaluja. Vielä on kuitenkin aika vähän organisaatiorajat ylittäviä jalostuneita tapoja toimia.”

Kuuntele Hannele Torvisen haastattelu kokonaisuudessaan Opin ovi –podcastina!

Kuuntele Opin ovi -podcast JAMK:n Moniviestimessä.
Lataa Opin ovi -podcast omalle koneellesi täältä.

Mikäli jälkimmäinen linkki avaa podcastin selaimeen, lataa se tietokoneellesi klikkaamalla linkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla “Tallenna”.