Keski-Pohjanmaan Opastin palvelee yksilö- ja yritysasiakkaita sekä ohjausverkostoja

Keski-Pohjanmaan alueella on vaikuttanut kaksi Opin ovi -projektia: näillä näkymiin kesäkuun loppuun asti jatkava Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla sekä viime vuoden lopussa päättynyt Opin Ovi SME. Niistä ensiksi mainittu on kehittänyt yhden luukun periaatteella toimivaa tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelua alueen aikuisväestön tarpeisiin, jälkimmäinen työelämän ja yritysten tarpeisiin räätälöityä palvelumallia. Projektien yhteistyönä on syntynyt monipuolinen verkkopalvelu Opastin.

”Verkostomainen ohjauspalvelumme toimii käytännössä www.opastin.fi-sivuston kautta. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä ’Lähetä viesti’-toiminnolla tai soittaa puhelinpalveluun”, sanoo Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla -hankkeen projektipäällikkö Liisa Ylikorpi.

”Olemme onnistuneet palvelun toteuttamisessa todella hyvin. Opastimesta löytyy myös intranet, jonne pääsevät kaikki alueen neuvojat. Päivystävä neuvoja katsoo, minkälaisen kysymyksen asiakas on Opastimeen lähettänyt, ja jos hän osaa vastata siihen itse, hän vastaa asiakkaalle heti tai ottaa muuten yhteyttä. Jos hän ei osaa vastata kysymykseen itse, hän voi lähettää sen toiselle neuvojalle, jonka tietää pystyvän vastaamaan kysymykseen paremmin. Asiakas saa näin parhaan mahdollisen asiantuntijapalvelun yhdeltä luukulta tavoitteiden mukaisesti.”

”Opin Ovi SME:n pääkohderyhmänä oli oma toiminta ja omien koulutusorganisaatioiden henkilöstö, verkoston kehittäminen. Yritykset ja työelämä, lähinnä yritysten henkilöstö, olivat välillisenä kohderyhmänä. Lähdimme kehittämään verkostomaista palvelumallia ja siihen liittyvää verkkopalveluymäristöä”, kertoo Opin Ovi SME:n projektipäällikkö Marjatta Kuutsa.

”Päädyimme yhteiseen verkkopalveluun Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla -hankkeen kanssa. Yhdessä kehittämäämme Opastimeen voivat ottaa yhteyttä niin tavalliset kansalaiset kuin yrityksetkin.”

Kuuntele Liisa Ylikorven, Marjatta Kuutsan sekä osatoteuttajia edustavien Marjatta Hauloksen ja Marianne Mikkolan keskustelu Opastin-palvelusta Opin ovi -podcastissa.

Muualla verkossa

Opastin