Opin ovi -kirjastosta löytyvät Opin ovien julkaisut

Header_8_2013_matala

Opinovi_kirjastoEtsitkö tietoa Opin ovista ja niiden tuloksista vai oletko muuten vain kiinnostunut esimerkiksi ohjausosaamisen kehittämisestä tai verkostoitumisesta? Sähköinen Opin ovi -kirjasto kokoaa yhteen Opin ovien laatimat julkaisut, käsikirjat, oppaat ja raportit. Opin ovi -kirjaston löydät osoitteesta www.opinovi.fi/kirjasto.

Uusia julkaisuja STUDIOlta, OSUMAlta ja Osaava ohjaus -projektilta

STUDIO-projektin syksyn uutuusjulkaisu Meidän helmet II -julkaisu on jatkoa aikaisemmalle Meidän helmet -julkaisulle, joista molemmat löytyvät Opin ovi -kirjastosta. Meidän helmet II kokoaa samoihin kansiin STUDIO-projektin koulutusten keskeisimmät kokemukset ja tulokset. Julkaisun artikkelit käsittelevät mm. STUDIO-koulutusten vaikuttavuutta, muuttuvia oppimisympäristöjä ja sosiaalista mediaa, sekä erilaisia toteuttamismalleja, kokemuksia ja tuloksia STUDIO-koulutuksista.

Osaava ohjaus -projektin tuore opaskirja Skarpataan ja harpataan! Ettei yksikään putoaisi… käsittelee aikuisten syrjäytymisvaaraa oppimisvaikeuksien ja mielenterveyden näkökulmasta. Kirja sisältää vinkkejä ja neuvoja, henkilötarinoita ja harppausvalmentajan pienen käsikirjan.

KirjapinoHeli Pesosen Pohjois-Pohjanmaalla toimivalle OSUMA-projektille tekemä selvitystyö Kysyntälähtöisellä ohjauksella kohti aikuisopiskelua – Oulun Eteläisen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut aikuisille kartoittaa sitä, minkälaiset aikuiset ovat useimmiten kiinnostuneita opiskelusta. Tavoitteena on, että jatkossa ohjauspalveluita osattaisiin suunnata ja markkinoida entistä tarkemmin opiskelusta kiinnostuneille kohderyhmille.

Näiden julkaisujen lisäksi kirjastosta löytyy lukuisia raportteja ja julkaisuja niin valtakunnallisilta kuin alueellisiltakin Opin ovilta. Jatkossa kirjastoa on tarkoitus laajentaa ja sinne on tarkoitus linkittää myös muuta kuin Opin ovien tuottamaa materiaalia. Kirjastosta löytyy jo nyt esimerkiksi eurooppalaisen ELPGN-verkoston suomenkielinen elinikäisen ohjauksen työkalupakki.

Nämä julkaisut ja paljon muuta löydät Opin ovi -kirjastosta!