Näin luet Opin ovi -kanavaa

Opin ovi -kanavalla on monenlaista sisältöä aikuisohjauksesta ja sen ympäriltä, mutta välillä tiedon löytäminen kaikkien videoiden ja artikkeleiden keskeltä voi olla vaikeaa. Tälle sivulle on sen vuoksi kerätty ohjeita tiedonhaun ja aineiston löytämisen tueksi.

Opin ovi -kanavan kaukosäädin, kategoriat ja avainsanat

Jokaiseen Opin ovi -kanavan artikkeliin on liitetty kategorioita ja avainsanoja, joita klikkaamalla pääsee tutustumaan myös muihin kyseisestä aiheesta kirjoitettuihin artikkeleihin.

Esimerkiksi oheisen kuvan artikkeli (ALPO-hanke lainsäädännän ja soveltamisen käsikassarana) löytyy kategoriasta Uutiskirjeet ja siihen on liitetty avainsanat ALPO, Maahanmuuttajien ohjaus ja Uutiskirje 4/2013. Klikkaamalla esimerkiksi avainsanaa ALPO saat näkyville kaiken kanavalta löytyvän ALPO-hankkeeseen liittyvän materiaalin.

Artikkeliin liitetyt kategoriat ja avainsanat löytyvät yksittäisen artikkelin yläpuolelta kun

Kategoriat (luokat) ja avainsanat artikkelin yläpuolella.

Jos taas olet yksittäisen artikkelin sivulla (esimerkiksi Webinaarissa tarkasteltiin toimivan verkostoyhteistyön mahdollisuuksia ja haasteita), artikkeliin liitetyt kategoriat ja avainsanat löytyvät sivun alareunasta.

Kategoriat (luokat) ja avainsanat artikkelin alapuolella yksittäisellä artikkelisivulla.

Opin ovi -kanavan kaukosäädin kerää nämä kategoriat ja avainsanat yhteen. Käytännössä kaukosäädin siis listaa joka ikisen aiheen, jonka perusteella Opin ovi -kanavan artikkeleita on kategorioihin ja artikkeleihin jaoteltu. Näin ollen se on hyvä ”sisällysluettelo”, jos etsit kanavalta tietoa tietyntyyppisistä aiheista.

Opin ovi -kanavan yhdellä sivulla näkyy aina viisi artikkelia kerrallaan, ja tämä pätee myös kategoria- sekä avainsanasivuihin. Artikkelit näytetään järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Vanhempiin artikkeleihin pääset jokaisen sivun pohjalla olevasta linkistä.

Tekstihaku ja arkistot

Kanavan oikealta palstalta löytyy myös hakulaatikko, jonka avulla voi hakea kanavalta tietoa tavallisen Google-haun tavoin.

Oikean palstan arkistoista voi puolestaan selata kunkin kuukauden aikana julkaistuja artikkeleita.