Kaksi polkua kuljettavana

Olen tänä syksynä ottanut erilaisia sosiaalisen median välineitä käyttöön kahden eri opiskelijaryhmän kanssa. Toinen perustuu Ning-ympäristöön ja toisessa sovellamme Google-pohjaista nettisivustoa sekä Second Lifea.

Homma on alussa ja haasteita riittää. Onneksi ainakin tämä jälkimmäinen porukka on ilmiselvästi innostunut.

 

18.12.

Aika vierähtää uskomattoman nopeasti eikä tällainen blogivastuu tule hoidettua asianmukaisesti. Mutta minkäs tuolle voi. Tässä lisää kuvausta opinpoluistani:

MARJANPOIMIJAT

Ning-sivustoilla toimii opettajankoulutusryhmäni Marjanpoimijat Seinäjoelta. Vaihdoimme sivuston ryhmän toimintasivuksi Optiman työtilan tilalle. Tutustuessamme tähän ympräristöön opiskelijat innostuivat luomaan oppimispiireilleen omia sivustoja, joille löytyy linkit Marjanpoimijat-sivustolta. Luonnollisesti sieltä on myös linkki Optiman työtilaan, johon edelleen palautetaan oppimistehtävät (varmuuskopiointi kun turvaa tehtävien säilyvyyden). Tähänastisen kokemuksen perusteella Ning-ympäristö toimii nimenomaan vuorovaikutteisena ympäristönä. Siellä on helppo esittää kuvia mutta dokumenttien esille tuominen on hankalaa. Videoita en ole vielä kokeillut.

POMPPAOPISTO

Toinen ryhmäni, kuopiolaiset musiikkipedagogiopiskelijat, aloittivat viime vuonna opintojensa yhteydessä kuvitteellisen musiikkiopiston suunnittelun. He laativat opistolle opetussuunnitelman, nimeksi tuli Pomppaopisto. Minusta porukan idea oli erinomainen ja opetussuunnitelmassakin tuli varsin tärkeitä asioita esille ja myös selvitettyä. Tänä vuonna ajattelin oman sivistykseni lisäämiseksi jatkaa Pomppaopiston ideointia ja viedä opetuksen verkkoon.

No. Ensin kunnianhimoinen ajatukseni oli käyttää Second Lifen virtuaalitodellisuutta. Käytännön ongelmat tulivat heti alusta lähtien eteen. Oma taitoni Second Lifen toimijana eivät riittäneet, eikä SL taivu kovin helposti tähän käyttötarkoitukseen. Piti siis kartoittaa muita mahdollisuuksia. Uusmediasuunnittelijamme Sami vinkkasi Googlen sivustoista. Google osoittautui vallan mainioksi pelikentäksi.

Pomppaopistolla on nyt oma nettisivusto www.pomppaopisto.net (sivut julkaistaan vuoden alussa, kunhan niitä vähän vielä stilisoidaan). Pomppaopiston henkilökunnalla on omat pomppaopisto.net – sähköpostiosoitteensa. Sivusto toimii opiston henkilökunnan työskentelytilana, jossa parhaillaan jatketaan opiston osaamisperustaisen opetussuunnitelman kuvitteellista jalkautumista. Menossa on paraikaa opintokokonaisuuksien suunnittelu.

Pomppaopistolla on Second Lifessa vuokrattu pikkuinen tontti, jolle rakennamme musiikkiopistoa. Rakennus on pystyssä ja pari flyygeliä on saatu sisälle. Miten asia kehittyy, selvinnee jatkossa. Käytännön tasolla ongelmia on lähinnä tuottanut yhteisen ajan vähyys ja opiskelijoiden vaihtelevat mahdollisuudet päästä SL-ympäristöön tai toimia siellä.

Tätä musiikkipedagogien sosiaalista mediaa olen ilokseni päässyt jo vähän esittelemään. Mukavaa kun saa potkua tekemiseen (lue: on pakko tehdä jotta voi jotain esitellä). Nyt lähden lomille!

 

Hyvää Joulua kaikille lukijoille!

Marja

3 kommenttia

  1. Sometu on tuttu minullekin. Pitäisi vain ehtiä useammin sinne. Jospa nyt vuoden alusta ehtisi paremmin …

  2. Voin kertoa Marjan Second Life musiikkiopistosta että siellä on jo paljon rakennettu ja mietitty, (eduFinland IV tontti).
    Vierailin tänään siellä ja nautin, Marja on kovin vaatimaton ja kriittinen itse. Google sitet sisältävät vaikka mitä ja nekin saadaan kai linkitettyä SL taululle..
    Mahtavaa! Ihailen

Jätä kommentti