Ihana opinpolku!

Ihana opinpolku, tämä Pomppaopisto!

Pomppaopisto esitellään 25.2.  Kuopiossa  opiskelijoiden posteripäivänä. Opintosihteerin roolissa  mieluisana tehtävänäni on alkutalvesta ollut koota kahden ja puolen vuoden materiaaleja ja tehdä niistä kokonaisuus Pomppaosaajan käsikirjaan, Second Lifeen ja PomppaNettiin. On aika hengähtää ja nauttia työn tuloksista.

Pomppaosaajan käsikirja Pomppaopistoa varten …

… on opetussuunnitelma markkinointivälineeksi naamioituna. Alun perin otin hätäpäissäni mallia ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijan käsikirjasta, minkä joku tarkkasilmäinen kollega lienee jo huomannut.  Käsikirjan hahmossa sisältö näyttää jostain syystä loogisemmalta kuin PomppaNetissä.  Huomenna posteripäivänä Pomppaopiston henkilökunta saa käteensä muistoksi käsikirjan ja homma on siltä osin paketissa!

 PomppaNetti

Opintosihteerin näkökulmasta nettisivuston laatiminen on ollut haastavin asia Pomppaopistokokonaisuuden rakentamisessa. Pitäisi varmaan vielä paremmin perehtyä visuaalisen ilmeen suunnitteluun netissä erityisesti sivujen käytettävyyden näkökulmasta. Pääsivu aukeaa Pomppalogon koon vuoksi hitaasti ja joillain foorumeilla pääsivun asetukset eivät pidä paikkaansa. Tässä lieneekin opintosihteerillä oppimisen paikka, sivuntekotaitoja siis pitäisi seuraavaksi kehittää!

Navigaattorista aukeava sivuston sisältö vaivaa edelleenkin. Mikä on sivuston sisäinen logiikka ja miten sen saisi parhaiten aukeamaan lukijalle? Luultavasti katselen sivustoa liian läheltä, asiaan varmaankin kannattaa palata myöhemmin …

Pomppaopisto Second Lifessa

Pomppaopiston rakennus on nyt saanut huonekalujen seuraksi opiston toimintaa kuvaavia tauluja. Oppilaitoksen sisällöllinen rakenne vastaa opistorakennusta: sieltä löytyy opintokokonaisuuksien huoneiden lisäksi kahvio, jossa voidaan käväistä esittämässä valmiita tai prosessissa olevia proggiksia, henkilökunnalla on ihan oma rupattelutila ja opiston pihalla sekä katolla on istuskelualueita, joissa kaikki Pomppalaiset voivat oleilla miten mielivät. Rakennuksessa yhdistyy asiasisältö ja yhteisöllisyys: tekemisen ja osaamisen lisäksi on tärkeää olla toisten kanssa sekä tehdä ja kokea asioita yhdessä!

Nähdäkseni Second Lifen avulla olemme saaneet konkreettisen kosketuspinnan kuvitteelliseen maailmaan, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Virtuaalimaailma on tässä tapauksessa havainnollistava ja konkretisoiva väline.

 Nyt kun opisto on valmis, sitä kelpaa esitellä! Opintosihteeri on tyytyväinen tulokseen ja ihastelee sekä kunnioittaa Pomppaopiston luoneiden nuorten musiikkipedagogien innovatiivisuutta ja intoa kehittää uusia ideoita taiteen perusopetukseen ja musiikkiopistomaailmaan!

Pomppaopiston yhteystiedot:
Pomppaopisto: www.pomppaopisto.net

Second Life: EduFinland IV Pomppaopisto (180,143,25)

Pomppaopiston opintosihteerin sähköposti:

etunimi.sukunimi@jamk.fi

Opintosihteerin blogi: blogit.jamk.fi/opinpolkujaverkossa

Jätä kommentti