Bloggaajat

 

 

laura_vaisanen_120x150

Laura Väisänen, kuntoutuksen ohjauksen opiskelija

Olen toista vuotta opiskeleva kuntoutuksenohjaaja opiskelija monimuoto-ryhmässä. Asun Mikkelissä kahden koirani kanssa ja työskentelen opiskelujen ohella kehitysvammaisten ohjaajana. 

 

 

 

kimmo_salo_120x150

 

Kimmo Salo, kuntoutuksen ohjauksen opiskelija

Olen Kimmo, kuntoutuksen ohjauksen opiskelija maalta Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajamailta Vesannolta. Opiskelijana olen vähän epätyypillinen – tai miten sen nyt ottaa. Olen monimuoto-opiskelija. Lisäksi olen mitä suurimmassa määrin aikuisopiskelija, kuten parran väristä voi päätellä. Ikää on kertynyt 49 vuotta, kun keskiverto amk-opiskelija on 25-vuotias.

Monimuoto-opiskelu on lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Tämä mahdollistaa opintojen suorittamisen pitkienkin matkojen päästä ilman, että opiskelupaikkakunnalla tarvitsisi asua. Monimuoto-opinnot mahdollistavat myös leipätyön tekemisen opintojen aikana. Opintojen lisääntyneen joustavuuden ja opiskelun arjen muutosten myötä opiskelijaravintoloiden soppajonoissa näkyykin entistä enemmän keski-ikäisiä, jo pitkän työuran ja elämänkokemuksen omaavia opiskelijoita, joilla opikelun motiivina voi olla osaamisen päivittäminen ja kehittäminen, eteneminen uralla tai alan vaihto.

Monimuoto-opiskelu ei kuitenkaan ole mitään kirjekurssitouhua. Tutkinnon laajuus, sisältö ja työmäärä on sama kuin päiväopiskelijoillakin, joten helpommalla ei päästä. Uudenlainen opiskelu ja opetus on hieno mahdollisuus, johon kuitenkin liittyy myös paljon haasteita niin opiskelijan kuin opintojen järjestäjänkin näkökulmasta. Tätä monimuoto-opiskelijan arjen ihanuutta ja ajoittaista tuskaakin haluan kirjoitellen kanssanne jakaa.

 

Emmaemma_nieminen_120x150px, fysioterapian opiskelija

Moi! Olen Emma, 23-vuotias ja kotoisin Turusta. Tällä hetkellä opiskelen fyssariksi kolmatta vuotta. Aikaisemmalta koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja liikunnanohjaushommia tuleekin tässä opiskelun ohella jonkin verran tehtyä. Pelaan pesäpalloa pääsarjatasolla ja tarkoituksena onkin kirjoittaa pääasiassa opiskelun ja urheilun yhdistämisestä. Toivon, että pystyn kirjoitusten kautta antamaan jonkin verran vertaistukea aikataulujen kanssa painiville tyypeille 🙂

 

 

Jarna_vaisanen

Jarna, liiketalouden opiskelija

Moi!! Mun nimi on Jarna, 20-vuotias ja opiskelen toista vuotta liiketaloutta Jamkissa. Aiemmalta koulutukseltani olen merkonomi ja siitä olen suoraan jatkanut koulutusta tradenomiksi. Olen myös taloushallinnon kärjen opiskelija. Eli opintoihin kuuluu aika paljon numeroiden pyörittelyä, mutta opiskelen myös juridiikkaa sekä henkilöstöhallintaa. Koitan kirjoittaa mahdollisimman hyvin opiskelustani ja mitä ne sisältävät -tentteihin, juhliin, kavereihin, opintojaksoihin liittyen!

 

katri_hurskainen

Katri, energiatekniikan opiskelija

Nimeni on Katri ja opiskelen JAMKissa toista vuotta energiatekniikkaa. Bloggailen täällä Opiskelijaelämää -blogissa tämän lukuvuoden teidän iloksenne.
Näin alussa haluan hieman esitellä itseäni. Olen 21 vuotias insinööriopiskelija ja kotoisin pienestä maaseutukunnasta, Kannonkoskelta. Nykyisin asustelen Jyväskylässä, mutta silti tunnen olevani sataprosenttisesti maalaistyttö. Ehkä juuri sen takia mieli vetää ulos luontoon: nautin suunnattomasti marjastuksesta, sienestyksestä, ihan vaan lenkkeilystä metsässä eikä ole mahdottomuus löytää minua syksyn tullen hirvipassistakaan!
Energiatekniikkaa päädyin opiskelemaan oikeastaan täysin vahingossa. Seikkailin lukion loppupuolella JAMKin sivuilla ja mietin, mikä minusta tulisi isona. Energiatekniikka jäi mieleen, koska olen aina pitänyt matemaattis-luonnontieteellisistä aineista sekä seurannut metsäenergian tuotantoa lähietäisyydeltä. Ja kuinkas siinä sitten kävikään? No tässä olen!
Toimin JAMKissa tutorina lukuvuonna 2015-2016 ja sitä kautta päädyin tänne blogihommiin. Pysykää kuulolla, me tapaamme taas pian!

 

 

 

Henriikan kuva

Henriikka, kuntoutusohjauksen ja -suunnittelun opiskelija

Moi mä oon Henriikka eli Henni! Toisen vuoden kuntoutuksen ohjauksen ja suunnittelun opiskelija aka. kuntsari. Alunperin kotoisin Uudeltamaalta Tuusulan Jokelasta. Tykkään hengailla kavereiden kanssa, pari haalarimerkkiä on jo plakkarissa. Kirjottelen tänne blogiin omaa näkemystäni opiskelijaelämästä, johon sisältyy menestystä, stressiä, bailausta ja mahtavia hetkiä hienojen ihmisten kanssa.

 

 

 

Niina_Heino-120x150pxNiina, mediatekniikan opiskelija

Olen 22-vuotias Jyväskylästä kotoisin oleva mediatekniikan opiskelija. Ennen ammattikorkeakoulua olen kirjoittanut ylioppilaaksi, sekä käynyt pintakäsittelyalan perustutkinnon. Opiskelijaelämä on BEST!

 

 

 

laura_kuisma-120x150pxLaura, musiikin opiskelija

Olen Laura, 26-vuotias Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva toisen vuoden musiikkipedagogiopiskelija. Pääaineeni musiikin koulutusohjelmassa on klassinen piano. Jos en ole koulussa, niin juoksentelen koirani kanssa Jyväsjärven rantapusikoissa tai rentoudun ystävieni kanssa baari Vakiopaineessa.

 

 

 

virve-vähäsarja-120x150pxVirve, mediatekniikan opiskelija

Kuinka kauan opiskelija voi selvitä ravintonaan sokeri ja vesi? Tämä oli keskiviikko-illan polttavin kysymys. Uusi kämppä, ei ruokaa. Ei perinteisin mediatekniikan toisen vuoden opiskelijan ilta. Tilanteesta selvittiin toteamalla, että hulluhan mää oon, nyt kauppaan! Torstaina oli hektinen päivä, kouluprojektien deadlinet alkaa painaa ihan hyvästi päälle: tietoverkkotekniikoiden, olio-ohjelmoinnin, web-sovellusten ohjelmoinnin ja ohjelmistosuunnitelun projetit pitää palauttaa viikon sisällä ja työtä riittää. Mutta mikä oli torstaissa tärkeintä????? No, tietysti vuoden viimeiset Poikkitieteelliset bileet! Ilta oli kaiken odottamisen arvoinen, hauskaa pidettiin 😉 Seuraavan aamun kouluunlähtö kahdeksaksi ei sitten ollutkaan niin kivuton..

Näitä tunnelmia minun elämässäni pyörii.. Mitä kertoisin vielä muuta? Tähän kaupunkiin päädyin opiskelemaan, koska halusin opetella koodaamaan kotisivuja ja JAMKin koulutustarjonta vaikutti parhaiten vastaavan tarpeitani. Aiemmin olen ehtinyt valmistua tradenomiksi Vaasassa, mutta koska markkinoinnin työt oli kiven alla, piti keksiä jotain muuta.

Toivottavasti viihdyt tarinoitteni parissa, kysele jos on kysyttävää (on ihan jees olla utelias ;)).

Hymyillään, kun tavataan!

Terkuin, Virveli

 

mimmi-kiuru-120x150px

Mimmi, liiketalouden opiskelija

Olen Mimmi Kiuru, 21-vuotias toisen vuoden liiketalouden opiskelija. Kuulun vähittäiskauppa- ja muotikärkeen, joten opintoni painottuvat kaupan sekä muodin alalle, lisäksi olen erittäin kiinnostunut markkinoinnista ja sen mahdollisuuksista liiketoiminnassa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen vaatetusompelija sekä ylioppilas. Työskentelen opintojeni ohella asiakaspalvelutehtävissä ja vapaa-ajallani harrastan katutanssia sekä jazztanssia. Lisäksi olen aktiivinen Instagramin käyttäjä sekä ahkera muoti- ja lifestyleblogien seuraaja.

 

 

henna_mehtovuori-120x150pxHenna, liiketalouden opiskelija

Moi vaan kaikille, tää on ihan eka kerta kun kirjoitan minkään sorttista blogi-kirjoitusta. Joten mielenkiinnolla ja innostuneena lähdin mukaan some-tutoroimiseen, kun tällainen mahdollisuus tuli.

Olen siis Henna Mehtovuori, 24-vuotias Jyväskyläläinen. Olen asunut koko ikäni täällä Jyväskylässä ja pidän todella paljon kotikaupungistani. Asun tällä hetkellä avopuolisoni ja kissani Sihvon kanssa Lutakossa. Muutimme Lutakkoon muutama kuukausi sitten, ja voin sanoa, että suosittelen kyllä asuinpaikaksi. Aivan mahtavat maisemat, ulkoilumaastot sekä lähellä keskustaa, mitä muuta opiskelija voisikaan toivoa?

Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Jamkissa tradenomiksi ja erikoistun tällä hetkellä opinnoissani henkilöstöjohtamiseen. Kiinnostuin HR-kärjestä, koska minua kiinnostaa erityisesti henkilöstön hyvinvointi ja työyhteisön kehittäminen. HR-kenttä on todella laaja sekä monipuolinen ja sieltä varmasti löytyy tulevaisuudessa monen erilaisia työtehtäviä. Aikaisemmalta koulutukseltani olen kosmetologi. Kauneudenhoitoalan töitä olenkin tehnyt nyt noin viiden vuoden ajan, ennen koulua sekä opiskelujen ohessa. Halu itsensä kehittämisestä ja uuden oppisesta sai minut hakemaan Jamkiin ja tradenomi-opinnot olivat heti ainut ja oikea ratkaisu minulle. Ne täydentävät omaa aikaisempaa osaamistani hyvin ja antavat minulle hyvät mahdollisuudet tulevaisuutta varten.

Seuraavan kerran kirjoittelenkin teille opiskelijan joulun odotuksesta, tiedossa siis tenttiin valmistautumista ja joulu hömpötyksiä.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

markus_palomaki-120x150pxMarkus, mediatekniikan opiskelija

Hei! Olen Markus ja opiskelen mediatekniikkaa jo toista vuotta. Opiskelen pääosin Lutakon kampuksella (Dynamo).
Olen kiinnostunut graafisesta suunnittelusta sekä musiikista.
Vapaa-aikaa tulee vietettyä enimmäkseen tietokoneen äärellä.