Koulukavereille

”Elämän tärkeimmät asiat eivät ole tavaroita.”

Viimeisen kirjoitukseni haluan omistaa koulukavereilleni. Aina, kun ihmiset puhuvat tai esittelevät opiskelupaikkaansa, he selittävät mitä ovat viimeksi oppineet, miten hyvät/huonot opettajat heillä siellä on, miten paljon kursseja ja vapaata valintaa on ynnä muuta, mutta harvemmin olen kuullut, että kouluja mainostettaisiin hyvillä tyypeillä. Kyllä villistä opiskelijaelämästä tiedetään ja siitä miten helposti jotkut kurssit päästään läpi, mutta kukaan ei koskaan puhu miten mukaviin ihmisiin tutustuu ja miten hyviä kavereita puolenkin vuoden opiskelun jälkeen saa.

Itse lähdin hyvin avoimin mielin JAMKiin opiskelemaan ja ensimmäisinä päivinä halusin tutustua mahdollisimma moneen ihmiseen. Nimiä ja naamoja jäi mieleen, mutta viimeistään silloin, kun meillä alkoivat labratunnit huomasin miten hauskoja ja samanhenkisiä tyyppejä on meidänkin ryhmään sattunut. Kaikki olemme kuitenkin hyvin erilaisia; meitä on tyttöjä, poikia, suomalaisia, maahanmuuttajia, nuoria, äitejä, sinkkuja ja koiranomistajia, mutta meitä kaikkia kumminkin yhdistää jokin. Yhdistävä tekijä taitaa olla jokin mielenlaatu tai sitten vaan se, että joudumme päivä toisensa jälkeen ahtautumaan pieniin luokkiin 40 ihmisen voimin, mutta olen todella iloinen, että olen saanut tutustua ryhmässämme joka ikiseen. Paljon on vielä tutustumista ja toisen naamojen ”kestämistä” jäljellä, mutta odotan innolla jokaista päivää jotka saan viettää näiden ihmisten kanssa.

Neuvoksi Teille uusille opiskelijoille voisin antaa, että menette vaan rohkeasti ensimmäisenä päivänä kättelemään ihan jokaista ryhmäläistänne ja esittäydytte. Näin saatte varmasti tulevaisuudessa monta mukavaa oppituntia, ruokailua ja ehkä jopa saunailtoja niiden ihmisten kanssa yhdessä. Kaikkien kanssa ei voi olla hyvä kaveri, mutta kaikkien kanssa tulee toimeen, kun laittaa asiat toimimaan 🙂

Tämän bloggaamisen lopetan erääseen Facebook-kommenttiin kuvasta jossa koulukaverini olivat tarkastamassa uutta asuntoani: näistä hetkistä syntyy ihania, elämän läpi mukana kulkevia muistoja, ystävät on yksi elämän tärkeimmistä asioista ♥