Tilaamatta saatu tulostenippu

Sain yhdeltä brittiläiseltä yliopistolta tulosteina lähdemateriaalia, jota en siis itse ole tilannut/maksanut. Miten nämä tulosteniput oikein kirjataan oikeaoppisesti? Mikä on viittauspäivämäärä? En tiedä koska nämä on tulostettu…vuonna 2005 mahdollisesti.

Vastaus:
Niin moni saa nykyään tulosteita yllättäen ja pyytämättä 😉

Mitä nuo tulosteniput sisältävät? Lehtiartikkelien kopioitako?

Jos olet saanut artikkelikopion, ilmoita se samalla tavalla kuin painetun lehden artikkelit . Raportointiohjeessa on esimerkkejä, mm. tämä:

Karlsson, M. 2009. Moniallergikko voi pitää lemmikkiä. Tesso 2, 24–30.

Lukijalle on tärkeää tietää, mistä lehdestä hän artikkelin halutessaan löytää, mutta ei niinkään sitä, onko kirjoittaja itse tai joku muu ottanut artikkelista kopion. Eikä sitäkään, milloin lehden artikkeli on luettu, koska painetussa lehdessä artikkeleita ei enää muokata tai kommentoida. Sen takia viittauspäivämäärääkään ei tarvita.

Viittauspäivämäärä on tärkeä sähköisissä lähteissä, koska lähde saattaa olla luettavissa netissä ja sitten yhtäkkiä ei olekaan. Tai artikkeli voi olla JAMKin Nelli-portaalissa nyt, mutta jos kyseistä tietokantaa ei hankitakaan enää seuraavana vuonna, lukijan on etsittävä joku muu kirjasto, jossa hän pääsee kyseiseen tietokantaan ja artikkeliin.