Syksy ja Studiosessiot

Toivottavasti teillä kaikilla oli rentouttava ja pelirikas kesä. On taas aika palata arkeen ja alkaneen syksyn myötä myös Pelaten osalliseks – projekti on käynnistellyt toimintaansa vahdikkaasti. Olemme jo ehtineet kokoontua kuudennen Studiosession äärellä, jonka aiheena olivat tulevaisuuden työelämätaidot sekä pelikehittäminen.

Pelikehittämisestä omaa tarinaansa meille oli kertomassa Jussi Perttola / Zaibatsu Interactive. Jussin polku pelifirman toimitusjohtajaksi on ollut vaiherikas ja kaiken taustalla on oma, jo lapsuudesta alkanut kiinnostus pelaamisen. Saimme kuulla miten yritys on saanut alkunsa, minkälaisilla koulutustaustoilla työntekijät tulevat ja mistä työ oikeastaan koostuu. Täältä sinäkin pääset kurkkaamaan Zaibatsun ”peruspäivään” ja näet vilahduksen Möllit – pelin tarinasta. Pelin kehittämiseen käytetyt työtunnit sekä lukuisat työvaiheet herättivät paljon keskustelua – pelit eivät todellakaan synny itsestään. Möllit peli löytyy muuten täältä Ylen Pikku Kakkosen sivuilta. Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa – se koukuttaa.

Alkaneen syyskuun agendalla on myös uuden Studiosessiorupeaman suunnittelu ja osallistujien rekrytointi sessioihin. Jos sinua kiinnostaa osallistua ti 11.10. alkavaan sessiotyöskentelyyn, niin olethan yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää: Pelaten osalliseks Studiosessiot