Penguin Coach

-ajatuksia aloittelevan valmentajan elämästä Tiimiakatemialla

Riemulliset haasteet ja vallattomat vaikeudet

Jo neljännen kerran on TM7-ryhmä kokoontunut kehittämään eskapistisesti omaa valmentajuuttaan Lehmonkärkeen. Tällä kertaa aiheena on innovointi. Tässä seurassa ei pieni alkava flunssa haittaa vaan ”wingsien” meno on jo alusta saakka mukaansatempaavaa.

Aiemmassa blogikirjoituksessani kerroinkin jo kirjat ja reflektiota miten olen tähän sessioon valmistautunut. Tänään toisia kuunnellessa totesin olevani kärki kaksikossa valmistaumisen suhteen. Tässä valmistauminen on kuitenkin vasta ensimmäinen askel polulla ei siten määritä koko lopputulosta mutta voi toki antaa hyvän etumatkan.

Marja-Leena luotsaa wingseja session yli ja hyvin on näin tiimiläisen näkökulmasta homma alkanut. Nauru raikaa mutta tuloksia saadaan hurjasti aikaiseksi. Kovin vähän on rajoitteita tiimiläisten ajattelussa ;-D Itseasiassa blogikirjoituksen otsikko erään ryhmän kiteymään pohtiessa luovuutta, innovaatioita ja tieto tässä ajassa. Siis tämän päivän tuloksia. Tiimiakatemialla ei puhuta ongelmista vaan riemullisista haasteista. Miksi näin? Koska asioiden esittämisellä on vaikutusta! Ei kukaan halua elämään ongelmia mutta niiden ratkaisemista voi nopeuttaa ja helpottaa, jos puhutaan riemullisista haasteista. Rannikkoseudulla taas sana vaikeus on käännetty vallattomaksi vaikeudeksi. Jos hankala asia on vallaton niin ei kait se nyt niin hankala enää olekaan.

Tänään olen taas kokenut kuuntelemisen voiman. Aina se jaksaa hämmästyttää miten paljon voi auttaa jos kuuntelee toista. Hieno kokemus! Mutta nyt nukkumaan. Hyvää yötä!

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*