Penguin Coach

-ajatuksia aloittelevan valmentajan elämästä Tiimiakatemialla

Fysiikan lait jyllää

Tänä syksynä blogiin kirjoittamisen kynnys on ollut kova. Monia aiheita ja ajatuksia ja oivalluksia on ollut päässä blogiin kirjoitettavaksi mutta valtavasti sitä on löytynyt tekosyitä miksi ajatus ei ole siirtynyt tekojen asteelle… Toivasen Heikki avasi lounaalla ajattelunikkunaa fysiikan lakeihin: jos vauhdin päästää pysähtymään niin liikkeelle lähtöön vaaditaan suurempi energia kuin hiljaisesta vauhdista kiihdyttämiseen.

Toisaalta tämän blogin pitäjä voisi kokonaan vaihtuakin. Minä joudun ja pääsen luovuttamaan pinkku-valkun tittelini monessakin suhteessa. Tiimimestarit 7 lopetti yhteisen taipaleensa pari viikonloppua sitten Taulun Kartanossa. Valmennussessiossa synnytettiin valmentajan karaktääri, joka meidän tapauksessa kiteytyi Soppabaari menyyseen. Listalta löytyi sisusopasta lähtien aina iloliemeen. Huomaan kehittyyneeni omassa tiimivalmentajan työssäni vaikka matkaa todelliseksi huippuvalmentajaksi on vielä taivallettavana. Muistaakseni aloitin Tiimiakatemialla polkuni lukemalla Pat Riley: the winner within -kirjan. Luin sen uudestaan pari viikkoa sitten. Oivallusten määrä molemmilla lukukerroilla oli suurin piirtein sama mutta nyt huomasin kiinnittäväni huomiota valmentamisen näkökulmaan. Kokemusta valmentamisesta on toki puolessatoista vuodessa kertynyt jonkin verran. Antti Puoliväli otti valmistujaiskuvan Tiimimestarit session aluksi.

Toinen pinkkuvalkkutittelin menettämisen syy on, että Tiimiakatemialle haetaan uutta valmentajaa! Haastattelukierrokset ovat menossa ja päätösvaiheen päästään lähiaikoina. ja itseasiassa päätökseen on jo nyt kirjoittamisvaiheessa päästy. Rohkenen väittää, että uusi valmentaja ei ota vastaan pinkkuvalmentajan arvoa 🙂

Syksy on muutoinkin ollut varsin kiireinen. Puolustusvoimat voisivat ihan hyvin myöntää minulle jotkin sivutoimisen armeijan käynnin natsat. Sen verran on puolijoukkueteltassa viettyjä öitä takana…. vai voitteko väittää muuta kuvien perusteella!

majoitus puolijoukkueteltassa

majoitus puolijoukkueteltassa

leirielämää Pieksänmäen metsissä

leirielämää Pieksänmäen metsissä

mutta huh… nyt Letim on tyytyväinen kun pinkkuvalkku on saanut samana päivänä jopa kaksi postausta… Vau!

One Comment

Posted 13.12.2010 at 2:37

Onhan se nainen ryhtynyt jälleen elämään virtuaalimaailmassakin! Kyllä blogia pitää kirjoittaa useammin kuin puolivuosittain. Vaikka yöt siinä kuluvatkin. Hyvä Essi, osaat kyllä kirjoittaa nasevasti.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*