Pirinä

Pirjon ajatuksia kasvatuksesta, opetuksesta ja kirjastosta

WSOYPron verkkokirjoihin kiinteät osoitteet

E-kirjat näkyviksi ja käyttö käteväksi  -hankkeessa pilotoitujen WSOYPron verkkokirjojen parannusehdotuksia on viimein alettu toteuttaa:

  • verkkokirjoille on saatu kiinteät verkko-osoitteet, jolloin e-kirjoihin voi linkittää suoraan. Tähän saakka kirjastot ovat joutuneet luetteloimaan kirjalinkit palvelun etusivulle. Myös opettajien palaute linkitysmahdollisuuden puuttumisesta ja hankaluus opetustilanteessa yksittäiseen e-kirjaan viittaamisessa oli selvä puute.  Nyt kun yksittäinen e-kirjatietue on linkitettävissä, se voidaan helposti kytkeä oppimis- ja työskentely-ympäristöihin. Esimerkkinä Ammattina esimies, http://www.wsoypro.fi/kirjasto_lukutila.aspx?initprev=1&bookid=05jo337738.
  • Huomaa, että linkittämällä JaNet-tietokantaan luetteloituun verkkokirjaan opiskelijan tunnistautuminen tapahtuu JAMKin verkkotunnuksilla myös kotikoneelta,
    http://ezproxy.jamk.fi:2048/login?url=http://www.wsoypro.fi/kirjasto_lukutila.aspx?initprev=1&bookid=05jo337738
  • tulossa on myös hartaasti odotettu raportointimahdollisuus. Nyt emme tiedä kuinka relevantti verkkokirjakokoelmamme todellisuudessa on; miten paljon ja mitä kirjoja on käytetty.
  • verkkokirjojen aihealueet ovat tähän saakka olleet varsin suppeat, mutta uskon,  että e-kirjojen tarjonta eri aihealueilta lisääntyy jo ensi vuoden alussa – olen ainakin toiveikas asian suhteen.

One Comment

Teemu
Posted 11.12.2009 at 15:50

Pitkään odotettu linkitysmahdollisuus, hieno juttu että saatiin. 🙂