Pirinä

Pirjon ajatuksia kasvatuksesta, opetuksesta ja kirjastosta

Elokuu 2010 – sähkökirjojen tilanne Suomen kustantamoissa

Kustantajat ja kirjakauppiaat ovat koko vuoden lupailleet, että sähkökirja tulee syksyllä, mutta paljon muuta ei ole kerrottu, ei edes, millä laitteella e-kirjoja luetaan.

Aamulehden artikkelissa 10.8. Juha Karvanen (2010) kokoaa yhteen suomalaisten kustantajien ja kirjakauppiaiden lupaukset tulevasta teknologiasta.

WSOY: tuottaja Fredrik Rahka kertoo työnantajansa julkaisevan syksyn aikana kymmeniä, ellei satoja sähkökirjoja.

– Viimeistään lokakuussa. Mutta pitää olla lukulaitteita ennen kuin on järkevää myydä sisältöä. Väinö Linnan 90-vuotisjuhlien kunniaksi julkaistaan hänen tuotantoaan. Lisäksi on tulossa ainakin Jari Tervoa ja Sinikka Nopolaa, paljastaa Fredrik Rahka.

Otavan myynti- ja markkinointijohtaja Maija Kuusi arvelee kustantamonsa lanseeraavan e-kirjan Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa. Työn alla on kymmeniä nimikkeitä. Nimiä ei paljasteta.

Gummeruksen tuotepäällikkö Annikka Heinonen kertoo julkaisuun tulevan syksyllä 20-30 sähkökirjaa, mutta muistuttaa paljon olevan kiinni laitemyynnistä. Nimiä ei taaskaan paljasteta.

Summa summarum: suomalaiset kustantajat ovat vihdoinkin lähteneet mukaan e-kirjabisnekseen.

Seuraamme mielenkiinnolla, miten asiakkaat ottavat uuden teknologian vastaan.

Lähde:
Karvonen, J. (2010). Sähkökirjat: Näin lupaavat suomalaiset kustantajat. Artikkeli 10.08.2010 – 09:33 Aamulehti.fi.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kulttuuri/sahkokirjat-nain-lupaavat-suomalaiset-kustantajat/186930

One Comment

Posted 20.10.2010 at 16:51

Tuo oli hyvä kooste, mutta tilanne elää ja on elänyt jo paljon. Tuntuu siltä, että kaikki odottavat harvinaisen epävarmalla kannalla vielä. Kotimaisia odottaessa tällä uudella Kindlellä on kyllä ilo lukea noita ulkomaisia 🙂