Kotimaisten sähkökirjojen hinta 24-32 euroa!

Vihdoin saamme tietoa kotimaisten sähkökirjojen hinnoista. Tero Lehdon artikkelissa E-kirjat tulivat Akateemiseen kirjakauppaan kerrotaan, että kotimaiset sähkökirjat maksavat 24-32 euroa ja englanninkieliset 5-100 euroa.

Akateeminen Kirjakauppa tarjoaa heti alkuun yli 100 000 englanninkielistä kirjaa ja kymmeniä tuhansia ruotsinkielisiä teoksia, mutta suomenkielistä luettavaa on vasta muutamia satoja kirjoja.

Edelleenkään kotimaista kirjatarjontaa ei juuri ole tarjolla, koska kustantajat ovat odotelleet kauppapaikkojen syntymistä eikä kauppapaikkoja ole syntynyt, koska myytävää on vähän, kertoo Akateemisen kirjakaupan johtaja Annamari Arrakoski-Engardt artikkelissa. Arrakoski-Engardt kuitenkin arvioi, että lokakuun kirjamessuilla on esittelyssä paljon enemmän suomenkielisiä e-kirjoja.

E-kirjat eivät siis ole halvempia kuin painetut kirjat vaikka perinteisen kirjan jakelu- ja painokulut jäävät pois. Lehdon mukaan e-kirjojen kalleus selittyy e-kirjojen korkealla arvonlisäverolla, 23 prosenttia.

Akateemisella kirjakaupalla on myynnissä kahta eri lukulaitetta hinnaltaan 200-400 euroa: Bookeen Cybook Opus ja I-River Story, ja myöhemmin syyskuussa luvataan EcoReaderin MBook.

Sähkökirjaa ei ole sidottu lukulaitteeseen, joten sen voi ostaa muualta, esimerkiksi nettikaupasta. Akateemisen käyttämä formaatti on kuitenkin sidottu Adobe Digital Editions -lukuohjelmaan ja kirjoissa on DRM-suojaus.

Lähde:

Lehto, T. E-kirjat tulivat Akateemiseen kirjakauppaan. Tietokonelehden sähköinen artikkeli 14.9.2010. http://www.tietokone.fi/uutiset/e_kirjat_tulivat_akateemiseen_kirjakauppaan

Käväisin Akateemisen kirjakaupan sivuilla tutustumassa e-kirja -tiedotteeseen ja kas, kysymyksiin voinko lukea e-kirjaa iPhonella, iPod Touchilla, Amazon Kindlellä, iPadilla tai Linux-laitteella oli vastaus EI, jos e-kirja on DRM-suojattu. Suojaamattomia voi siirtää lukulaitteelle. Lisätietoa Akateemisen e-kirjoista löydät täältä, http://download.akateeminen.com/fi/ukk/ekirja/#01

1 kommentti