Pirinä

Pirjon ajatuksia kasvatuksesta, opetuksesta ja kirjastosta

iPad-käyttötutkimusta, Sanoma

iPad on monessa eurooppalaisessa kodissa korvannut pöytätietokoneen tai kannettavan, kertoo Sanoman kansainvälinen iPad-käyttötutkimus (Helsingin Sanomat 2011).

Sanoman tutkimus kattoi kuusi Euroopan maata, osallistujia 3 673. Vastaajista 73 prosenttia ilmoitti käyttävänsä kannettavaa tietokonettaan tai pöytäkonettaan entistä vähemmän, myös matkapuhelimen käyttö on vähentynyt 38 prosenttia.

iPadia käytetään uutisten lukemisessa, esimerkiksi Helsingin Sanomien iPad-versiota oli toukokuussa käyttänyt jo yli 20 000 lukijaa, kerrotaan Helsingin sanomien verkkosivuilla. Muita käyttötapoja ovat verkkoselailu, tiedonhaku, sähköposti, sosiaaliset verkostot, blogit, pelit sekä television, videoiden ja valokuvien katselu.

Sanoman tutkimuksen mukaan tablettia käytetään ensisijaisesti kotona ja nimenomaan olohuoneessa tai aamiaispöydässä. iPadia käytetään useita kertoja päivässä. Suomalaiset ja venäläiset käyttävät iPadia muita yleisimmin työmatkoillaan ja venäläiset ja saksalaiset ovat ahkerimpia käyttäjiä – joissain venäläistalouksissa on käytössä jopa neljä tablettia, kertoo Sanoman kansainvälinen iPad-käyttötutkimus.

Sanoma teki iPad-tutkimuksen vuoden 2011 heinä–elokuussa.

Lue koko tutkimus, ks. lähde.

Lähde: Sanoman tutkimus: iPad korvaa jo pöytäkoneen. 2011. Artikkeli Helsingin Sanomien www-sivuilla 13.10.2011. http://www.hs.fi/talous/Sanoman+tutkimus+iPad+korvaa+jo+p%C3%B6yt%C3%A4koneen/a1305547148266.