Pirinä

Pirjon ajatuksia kasvatuksesta, opetuksesta ja kirjastosta

Tablet-markkinat kiihtyvät

Taloussanomien artikkeli Androidit paisuivat tablet-markkinoilla (2012) uutisoi, että tablettien toimitukset kauppoihin ja jälleenmyyjille kasvoivat vuodessa 10,7 miljoonasta kappaleesta 26,8 miljoonaan tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin arvion mukaan.

Markkinajohtajana Apple edelleen, mutta Android-tabletit kasvattivat markkinaosuuttaan vuodentakaisesta 29 prosentista 39 prosenttiin. Microsoftin osuus tablet-markkinoinnista kasvoi nollasta 1,5 prosenttiin, em. tutkimusyhtiö laskee.

Tietokone-lehti (Pitkänen 2012) puolestaan uutisoi, että kehittyvät maat vetävät tablet-kasvua. Väkirikkaat ja nopeasti kasvavat taloudet ovat valmistajille hurja mahdollisuus. Tutkimusyhtiö DisplaySearchin ennusteen mukaan tablettien myynti määrä vuonna 2017 nousee yhtiön ennusteissa 383,3 miljoonaan kappaleeseen. Viime vuonna laitteita myytiin noin 73 miljoonaa kappaletta.

Uusia laitteita työntyy markkinoille koko ajan . Helmikuun Mikrobitti-lehti uutisoi Sonyn uudesta kokoontaittuvasta kahden kosketusnäytön tabletista (tablet P). Yhdellä ruudulla voi vaikka katsella videoita samaan aikaan, kun lukee toisella näytöllä sähköpostit tai käyttää sitä näppiksenä. Näytöt voi myös yhdistää esim. verkkosivuilla surfaamista varten. Muista laitteista poiketen laitteessa on USB-portti ja SD-muistikorttipaikka. (Kaksi kosketusnäyttöä tabletissa 2012.)

Entä Nokia? Elop  vihjaili Nokia-tabletista (Saarelainen 2012) . Elopin mukaan  yhtiö saattaa tuoda tänä vuonna tabletin markkinoille. Elop on ollut hyvin epämääräinen sanankäänteissään ja todennut, että jos ja kun Nokia lähtee tablet-peliin mukaan, laitteen täytyy olla upea ja tarpeeksi erilainen ja olla Lumian henkinen sukulainen. Nokian tablet-laitteen uskotaan käyttävän Microsoftin Windows 8 –käyttöjärjestelmää. (Mt.)

 

Lähteet:

Androidit paisuivat tablet-markkinoilla. 2012. Uutinen Taloussanomien sivustolla 26.1. 2012. http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/01/26/androidit-paisuivat-tablet-markkinoilla/201221812/12

Kaksi kosketusnäyttöä tabletissa. 2012. Mikrobitti 2/2012, s. 7.

Pitkänen, J. 2012. DisplaySearch: kehittyvät maat vetävät tablet-kasvua. Artikkeli Tietokonelehden uutissivustolla 1.2.2012. http://www.tietokone.fi/uutiset/displaysearch_kehittyvat_maat_vetavat_tablet_kasvua

Saarelainen, A. 2012. Elop vihjaili Nokia-tabletista. Artikkeli Tietokonelehden uutissivulla 30.1.2012.
http://www.tietokone.fi/uutiset/elop_vihjaili_nokia_tabletista