Kirjastossa sattunutta

Vuosien saatossa kirjastossa on sattunut kaikenlaisia kommelluksia. Pääsiäisen kunniaksi Lutakon kampuskirjastolaisten muistelemia mokia.

Pääsiäiseksi laitamme aina rairuohon ja pajunkissakoristeet kirjastosaliin asiakkaidemme iloksi. Yleensä Sirpa kasvattaa rairuohon, mutta nyt ajattelin olla auttavainen ja Sirpan iloksi laittaa rairuohon kasvamaan. No innoissani revin sanomalehdestä suikaleita, kastelin ne ja torppasin tiukkaan vaasin pohjalle, kylvin siemenet, laitoin muovipussin päälle ja vein ikkunalaudalle itämään.

Seuraavaksi lähdin avaamaan kirjastoa ja etsiskelin, että missähän tämän päivän Helsingin Sanomat mahtaa olla – no arvaatte ehkä?
Ei auttanut muu kuin soittaa jakelupäivystykseen ja pyytää tuomaan uusi Helsingin Sanomat (koska se jotenkin repeytyi sen jälkeen, kun otin sen postilaatikosta).

Lutakon kampuskirjaston aineiston pääpaino on tietotekniikalla. Pääkampuksen kirjastolta siirtynyt   tietopalvelusihteeri  oli aivan ymmällään, kun asiakas tuli kysymään: missähän ne siskon kirjat on?  Virkailija ihmetteli, mitkä siskon kirjat…ai siis hänen sisarensa kirjojako asiakas oli tullut hakemaan. No viimein selvisi, että asiakas tarkoitti CISCOn kirjoja.

Aineisto ei aina löydy. Vuosia sitten opiskelija tuli kysymään virkailijalta: Missä teillä on täällä kuisti? Olen kiertänyt koko kirjaston, mutta en löydä kuistia. Virkailija oli aivan kummissaan, mikä ihmeen kuisti, ei meillä täällä ole mitään kuistia. Johon opiskelija: No kun tässä kirjan kohdalla näkyy JaNet-tietokannassa, että kirja löytyy kohdasta 04 KUISTI…   

Dynaaminen kirjastoammatillinen moniosaaja kiiruhtaa paikasta toiseen ja ihmettelee, miten lonkkaan sattuu ja on jotenkin hankala kävellä. No tietysti on hankala kävellä, jos kengät ovat eriparia ja toinen kenkä on 3 cm:n korolla ja toinen 7 cm:n korolla – kyllä se jo vaaputtaa.

Rauhallista Pääsiäisen aikaa!