Pirinä

Pirjon ajatuksia kasvatuksesta, opetuksesta ja kirjastosta

Suojaa kilpailuetusi! – IPR pähkinänkuoressa

Pirinän ohella kirjoittelen myös kirjaston viralliseen Hyllyt Levällään -blogiin. On haasteellista miettiä, kumpaan blogiin itselleni merkityksellinen tieto pitäisi laittaa, esimerkiksi jos aihe jotenkin liittyy e-kirjoihin.

Uusi e-kirja Suojaa kilpailuetusi! – IPR pähkinänkuoressa sivuaa yhtä JAMKin painopistealuetta, yrittäjyyttä, joten e-kirjan tarkempi esittely on Hyllyt Levällään -blogissa.

Lyhyesti: IPR-asioiden eli aineettomien oikeuksien laiminlyönti aiheuttaa yrityksille taloudellisia tappioita. Tämän vuoksi Keski-Suomen ELY-keskuksessa panostetaan IPR-osaamisen nostamiseen koulutuksien sekä juuri julkaistun uutuuskirjan avulla. (Keski-Suomen ELY-keskuksen tiedote 21.3.2012).

Kirjan kirjoittajan, keksintöasiamies Jouni Hynysen toiveena onkin aihepiirin opetuksen saaminen osaksi tutkintovaatimuksia.

Uusi e-kirja Suojaa kilpailuetusi! – IPR pähkinänkuoressa
esittelee IPR-alan tärkeimmät osa-alueet ja niiden käyttötarkoituksen.
(www.ely-keskus.fi/keski-suomi > Yritystoiminta, teknologia ja innovaatiot > teknologia ja innovaatiot)

JAMKin kirjaston Hyllyt Levällään -blogissa kerrotaan kirjaston ja kirjastomaailman kuulumisia JAMKin painopistealueiden valossa, yrittäjyys tietenkin vahvasti esillä. Blogi esittelee mielenkiintoisia kirjoja, artikkeleja ja opinnäytetöitä. Kirjastolaiset  jakavat linkkivinkkejä ja kirjaston asiakkaita kutsutaan kuvailemaan kokemuksiaan.