EUn e-kirjajulistus 26.6.2012

Lomalla e-kirja-asioita tulee seurattua harvemmin, mutta onneksi kollegat  lähettävät viestiä bongatessaan sydäntäni lähellä olevia kirjoituksia.
Seuraavan vinkkasi valpas varajohtajamme Kirsi 😉

EUn e-kirjajulistus annettiin 26.6.2012:

Euroopan e-kirjamarkkinat kasvavat nopeasti ja luovat mahdollisuuksia kaikille sidosryhmille, erityisesti lukijoille ja kirjoittajille, kustantajille, myyjille ja verkko-operaattoreille. Kirjailijoille e-kirjat ovat uusi tapa tavoittaa asiakkaita ja uusia tulonlähteitä. Lukijoille on huomattavia etuja, kuten mahdollisuus tallentaa, käyttää ja ostaa kirjoja kannettaviin laitteisiin. Julkilausuman allekirjoittaneet toivovat Euroopan e-kirjamarkkinoiden kehitystä, joka luo mahdollisuudet kasvuun ja uudistumiseen. Allekirjoittaneet myös tukevat EUssa kuluttajien saataville yhä enemmän tulevia e-kirjoja ja laitteita.

E-kirjajulistuksessa myös korostetaan kuluttajien oikeutta hankkia e-kirjoja yli rajojen, tasapuolista ALV-käytäntöä e- ja p-kirjoihin, vahingoittamatta kuitenkaan painettujen kirjojen myyntiä.

Lue Klaavan sivuilta kirjoitus, http://www.klaava.fi/Kirjat/T_rke_asiaa_EU_lta_koko_kirja_alalle_e_kirjajulistus_26_6_2012

EUn alkuperainen julkilausuma, http://ec.europa.eu/information_society/media_taskforce/publishing/e_book/index_en.htm