Normipäivä kirjastossa 😀

Vuosi on vierähtänyt viime postauksesta! Paljon on tapahtunut, kaikenlaista 🙂😒. Työ on pitänyt kiireisenä: opetus, e-aineistot, kirjastopomoilu, asiakaspalvelu ja plussana Jamkin yhteistyöryhmissä toimiminen. Ei kahta samanlaista työpäivää, onneksi.

Eilen keskiviikkona:

😀 Aamulla töihin tullessa napattiin hihasta: Mistä tietokannasta löytyisi tietoa musiikin ergonomiasta? Ei mitään tietoa, mutta lupasin selvittää asian.

😀 Ekana työpaikalla, joten valot, tilojen siistiminen ja tiedonhakupäätteen avaus – omatoimiaika alkaa kello 8.00.

😀 Kipinkapin työkoneelle, Skypellä yhteys Musalle  –  löytyisi kuulemma monenlaista aineistoa aiheeseen liittyen.  Välispiikkaukset kysyjälle ja lopputuloksena opparisaunan tarjoaminen Musakampuksella. Asiakas oli iloissaan.

😁 Euromonitorin uutiskirje tarjosi ladattavaksi raportin,  10 uusinta megatrendiä. Raportti oli hyvä, joten lähetin kyselyn Gretalle, e-aineiston yhteyshenkilölle, saanko jakaa sen koko henkilökunnalle. Yes, absolutely, feel free to share! Greta vastasi. Laitan jakoon, kun ehdin.

😀 kello 9. 00 pikakahvien jälkeen Hyvin järjestämään Digipäivään, 1. aiheena Outlook. Me kirjastolaiset olemme digi-ihmisiä, joten kovin paljon uutta tietoa en saanut, jotain kuitenkin. Samaan aikaan tuli kysely sähköpostiin, mistä löytyisi INSKOn julkaisu 186-04. No löytyihän se, Finnan kautta.

😁 2. aihe oli Excel. Olen perinyt excelin, jolla seurataan e-aineistoja, jee. Tai siis ei, koska aina yrittäessäni muuttaa kaavoja saan sen sekaisin. Mikäli johtaja lukee tätä, on se aivan kunnossa ja luvut kyllä täsmäävät 😅. Ei ollut tästäkään koulutuksesta hyötyä, perusteita käytiin läpi. Mutta hyvä koulutus muuten. Ja sain lupauksen, että tarvittaessa saan vieriopetusta. Ihania työkavereita. Perusteet eivät siis kiinnostaneet, joten käytin ajan INSKOn jatkokyselyyn: Mistä löytyvät kaikki ko. järjestön julkaisut? En löytänyt Insinöörijärjestön koulutuskeskuksen www-sivua, yhteystiedoissa ainoastaan katuosoite. Verkostot käyttöön ja sain selvennyksen: INSKO on nykyään AEL.

😀 Reagointia sähköpostiin, ScienceDirect HTTPS Reminder Message. Onko kaikki ok? On pääosin. Yksittäiset Elsevierin lehdet tarkistettava.

😀 Lounas, salaattia

😃 Aleksi-tietokannan lakkautukseen liittyvää tiedottamista ja oman tietotekniikka -Oppaan päivitys Epiin.

😀 Verkkokurssin tsekkaus, onko tullut opiskelijoiden  palautuksia. Ei ollut.

😀 Pyörähdys asiakaspalvelun puolelle: Sodexho pyysi ensi viikoksi lainaan fläppitaulua. Kirjaston valkotaulu/fläppitaulu on kovassa käytössä, enkä luvannut sitä. Kipaisin pommariin ja sieltä löytyi sopiva. Ravintolatoimikunnan jäsenvelvotteita.

😀 Selvittelyä Hyville, onko Theseuksessa valmiina koulutusohjelmaa JAMK-CUAS -kaksoistutkinto-opiskelijoille. On.

😀 Viesti, selvityspyyntö: Rakennustiedon kortistojen uusi käyttöliittymä ei sisällä kaikkea vanhan käyttöliittymän aineistoa. Miksi? Testailuja ja palvelu ei edes toiminut IE-selaimella. Kysely Rakennustiedolle toimimattomuudesta ja sisällöistä. Onneksi palveluntarjoajat vastaavat pikaisesti, joten sain tiedon eteenpäin heti.

😀 Tilastot: toimipistetilastot ja e-aineistotilastot työllistävät, joten pistin tulille molemmat, tosin vain alkumetreille.

😀 WGSN-aineiston uusinta vuodelle lähenee ja tein nopeita laskelmia tarjouspyynnöstä: montako prosenttia hinta on noussut. Jonkun verran, tosin punnan kurssi vaikuttaa hintaan.

😀 E-kirjat: Teknologian kahden e-kurssikirjan saatavuus mahdollisimman käytettävään toimintaympäristöön on aiheuttanut paljon viestitystä, keskustelua sekä hankintaehdotuksen tekijän että kustantajan kanssa. Kustantaja soitti ja yhdessä mietimme erilaisia vaihtoehtoja. Onneksi kustantaja ymmärtää e-kirjojen tärkeyden verkko- ja monimuoto-opetuksessa. Odottelen tietoa, josko saisimme piakkoin :-).

😀 Tiimissä mietimme kirjaston Ystävänpäivä -tapahtumaa, tulevan TET-harjoittelijan töitä ja kokoelman ylläpitotöitä.

Siis ihan normipäivä kirjastossa. I ❤ Library!