Innovointipäivien kokemuksia

Ensimmäiset JAMKin koko henkilöstön innovointipäivät ovat nyt takana ja on aika arvioida kokemuksia. Päällisin puolin ihmiset vaikuttivat hyvin innostuneilta ja monialaiset ryhmät työskentelivät tiiviisti. Omalta osaltani innovaatiopäiviltä nousi mieleen muutamia hienoja kokemuksia. Aloituspäivän seminaarissa kokenut liikkeenjohdon konsultti Tero J. Kauppinen piti erinomaisen esityksen johtamisesta ja organisaation käyttäytymisestä. Kauppisen esitys on paras tähän mennessä kuulemani esitys johtamisesta ja olen niitä kuullut viimeisten 40 vuoden aikana tosi paljon. Kokenut yritysten kehittäjä Tero J. Kauppinen hallitsee myös esityksen retoriikan. Hän patisti meitä sinisiin ja ”hitaisiin” ajatuksiin, jotka luovat uutta. Lisäksi johdon pitäisi tunnistaa ”herkällä korvalla” organisaatiossa vaikuttavat g-voimat ja sieltä nousevat johtajuusvaateet. Tero J. Kauppisen mielestä sellainen johto ja organisaatio, joka ei uskalla ottaa riskejä ja toimii ”varman päälle”, ajautuu väistämättä vaikeuksiin. Tunnistan tässä myös piirteitä JAMKista. Olemmeko liiaksi tuudittautuneet vanhoihin meriitteihin ja saavutettuun menestykseen ? Uusi amk-rahoitusmalli voi muuttaa tilannetta nopeastikin. Nyt jo näyttää siltä, että jotkut amkit ovat ajaneet meidän ohi mm. tutkintokertymissä. Olen samaan mieltä Tero J. Kauppisen kanssa, että johtajuutta pitää uudistaa ja kehittää myös JAMKissa. Aiommekin jatkossa tehdä tässä asiassa yhteistyötä Tero J. Kauppisen kanssa.

Mielestäni innovaatiopäivien paras anti oli henkilöstön kohtaaminen ja toiminta monialaisissa ryhmissä. Nyt päästiin tutustumaan henkilöihin, joita ei ehkä normaalisti tapaa koko lukuvuoden aikana. Posterien laatiminen tehtiin suuren innostuksen vallitessa. Varmaankin joku tunsi pettymystä, kun oman ryhmän posteri ei päässyt kolmen parhaan joukkoon. Jotkut henkilöt olivat tyytymättömiä innovaatiopäivien päätössessioon ja sen toteutukseen erityisesti Paviljongin tilojen sekä äänentoiston osalta. Tällaiset innovaatiopäivät ovat merkittävä ponnistus, mutta on muistettava, että luova ajattelu sekä tiivis työskentely ryhmissä on joskus raskasta myös fyysisesti. Vertaisin sitä entisten aikojen riihenpuintiin. Myös ruisriihen puinnissa tehdään pari päivää töitä väsyksiin asti ja kun jyvät ovat vihdoin säkeissä, saattaa joku olla pettynyt kertyneeseen jyvien määrään. Meille kertyi kuitenkin tästä innovaatiopäivien ”riihenpuinnista” pitkälti yli sata posteria ja uutta kehitysideaa, joita nyt ryhdytään generaattori-tiimin toimesta valmistelemaan. Jotkut ideat pitää saada välittömästi liikkeelle. Osa niistä otetaan mukaan syksyllä tehtäviin TATU-sopimuksiin ja ensi vuoden budjettiin. Tärkeintä on saada henkilöstön esittämiä hyviä ideoita toteutukseen ja kaikki posterit ja ideat käydään tarkalla syynillä läpi.  Olen sitä mieltä, että JAMKin henkilöstön yhteiset innovaatiopäivät ovat tulleet jäädäkseen ja niitä jatketaan ensi syksynä.

Esitän lopuksi parhaat kiitokseni kaikille innovointipäivien osallistujille ja niiden valmistelijoille, valmentajille ja toimeksiantajille !

Hyvää uutta lukuvuotta 2014-2015 !

Jussi Halttunen,

rehtori

PS. Aion jatkossa kirjoittaa joka viikko uuden blogin tähän ”Rehtorin retoriikkaa” palstalle, joka on ollut ”telakalla” monta vuotta

Jätä kommentti