SkyNEST

SkyNEST-projektin kesätehtaan 2012 tunnelmia ja kuulumisia

Cloud Team

Sprint 1

Alkuhetket Skynest Summer Factory 2012:n parissa olivat sekavia. Ensimmäisinä työpäivinä teimme tuttavuutta OpenStack -pilvilaskentaprojektin ja MAAS palvelinvaraustyökalun kanssa. Tarkoitus oli koota sekalaisesta kasasta vanhoja pöytäkoneita MAASin avulla OpenStack ympäristö, jossa suoritettaisiin erinäisiä pilvipalveluita. Osuvasti nimettyä Romupilveä oli siis määrä käyttää emuloimaan pilvipalvelun testitapaus johon yleensä käytetään huomattavasti kalliimpia palvelinkoneita. Osa käytetyistä tekniikoista oli vain muutaman kuukauden vanhoja, joten oleellisen informaation etsimiseen kului paljon resursseja. Varsinkin yksittäisten OpenStack -infrastruktuurin palveluihin tutustumiseen uhrasimme paljon aikaa. Rakensimme koko OpenStack -ympäristön sprintin aikana moneen kertaan ja usein etenimme usein vain virheitä tekemällä.

Sprint 2

Toisen sprintin aikana tuttu meno yrityksen ja erehdyksen kanssa jatkui. OpenStack -ympäristö jouduttiin rakentamaan alusta lähes joka kerta kun jotain uutta isompaa testattiin. Myös tietohallinnolta lainattu nopeampi kytkin osoittautui erittäin yhteistyöhaluttomaksi ja joitakin aikaahaaskaavia tietoverkko-ongelmia alkoi ilmenemään Romupilvessä. Suurin osa sprintin työajasta tuhlautui ongelmien selvittämiseen, jotka estivät meitä käynnistämästä ensimmäistä virtuaalikonetta Romupilveen. Useiden erilaisten verkkokonfiguraatioiden ja sattumien kautta ensimmäinen virtuaalikone saatiin kuitenkin juuri ennen sprintin loppumista käynnistettyä ja sprint review -päivänä saimme esitellä osittain toiminnallista Romupilveä.

css.php