SkyNEST

SkyNEST-projektin kesätehtaan 2012 tunnelmia ja kuulumisia

CobraCommand kuulumisia

Kesä on jo pitkällä, eikä loppua töille näy.

Tämä ei kuitenkaan ole huono asia, sillä saimme uuden & mielenkiintoisen tehtävän tiimillemme. Meidän tehtävänämme olisi tehdä uusi hieno widget-pohjainen kojelauta, eli suomeksi dashboard, freenest asennukseen. Vaikka vanhat bugit painavatkin hieman olemme päättäneet käyttää sprintin alun niiden korjaamiseen, jotta vanhat ominaisuudet olisivat tarpeeksi vakaita. Tällöin voimme keskittyä täysillä uuteen kojelautaan, josta ainakin alustavien suunnitelmien mukaan tulee hieno.

Uudessa kojelaudassa erilaiset feedit & käyrät saadaan aseteltua kivasti android-tyyliseen ruudukkorakennelmaan, jossa widgettien koot voivat olla vaihtelevia. Tällätavoin jokaisen instanssin kojelauta on aivan omanlaisensa. Olemme myös speksanneet hieman millaista standardia noiden widgettien täytyy noudattaa, jotta ne voivat seisoa täysin omilla jaloillaan. Suurinta päänvaivaa aiheuttaa teknologioiden valinta; olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että jatkokehityksen kannalta olisi ehkä edullisinta mukailla REST-arkkitehtuuria & tehdä kojelaudan frontend ’backbonejs’-kirjastoa hyväksikäyttäen. Olemme myös kokeneet henkisen transition php:n maailmasta suoraan pythoniin, joten komponentin backend tullaan toteuttamaan pythonilla web.py:n & mod_wsgi:n avulla. Tarvitsemme kuitenkin vielä hyvän orm-rajapinnan backendia ajatellen, joten tutkimista riittää vielä, puhumattakaan näiden edellämainittujen teknologioiden opettelusta.

Terveisin,
CobraCommand

PS:

oi kaunis aamu
ihaile aurinkoa
mene nukkumaan

css.php