Johtaako maailman (ja opiskelun) muutos työn muutokseen?

Opiskelijoita yritetään (opettajien ohella) totuttaa verkko-opiskeluun ja joustaviin ratkaisuihin. Jos ensin opiskelujen aikana tottuu joustavuuteen ja pakkaspäivien pyjamaduuniin, miten käy työelämässä? Jos vapaus valita työtapansa, -tilansa ja -aikansa ei säilykään, tuleeko silloin liukuhihnaolo, olen-osa-koneistoa-fiilis sekä vireystila-ahdistus? Jotkut työyhteisöt maailmalla ja Suomessakin ovat siirtyneet ns. läsnätyömalliin, jossa yhteisten pelisääntöjen avulla ollaan luotu joustavat työtilat ja -tavat. Työntekijä voi valita työtehtäviensä tai vaikka sen hetkisen auransa perusteella itselleen sopivan työtilan erilaisista vaihtoehdoista. Sähköpostien lukeminen biitsiltä käsin kuulostaa houkuttelevalta:

Video läsnätyöstä

Ensimmäiset 100 päivää läsnätyötä
– Microsoft-blogi aiheesta

Aiheesta on kynäillyt myös Katleena Kortesuo blogissaan.

Mitä mieltä olet? Toimisiko meillä (tai teillä)?

Jätä kommentti